Як відомо, неправильне зберігання може різко скоротити термін придатності ваших улюблених сирів. Одним із головних факторів є контроль середовища, в якому вони зберігаються. Для того, щоб зберегти сир свіжим, просто необхідна стабільна температура. Тому варто обрати правильне місце в холодильнику для його зберігання, пише OBOZ.UA, передають Патріоти України.
За словами експертів, найкраще для цього підходить задня частина холодильника, де температура набагато стабільніша. Зберігання сиру в теплих місцях холодильника, таких як двері, може призвести до коливань температури, що сприяє розвитку бактерій і пришвидшує псування продукта.
Спосіб загортання також різниться в залежності від типу сиру. Наприклад, тверді сири, які є більш еластичними, можна загорнути в харчову плівку, щоб вони довше залишалися свіжими. Однак м’які сири вимагають іншого підходу. Їх слід загортати в папір для випічки або вощену марлю. Це дозволяє їм "дихати" і запобігає надлишку вологи, яка може призвести до швидшого псування. Зберігання м’якого сиру в герметичному контейнері може допомогти зменшити вплив повітря, яке сприяє розвитку цвілі.
Одноклітинні гриби найчастіше розростаються на стінах через підвищену вологість і тепло. Також важливим фактором є відсутність надходження свіжого повітря, передають Патріоти України. У таких випадках можна купити спеціальні хімічні засоби для боротьби...
9 травня за новим стилем (22 травня за старим) відзначають перенесення мощей Миколая Чудотворця. У народі це свято відоме як Миколай Весняний або Миколай Літній. За юліанським календарем сьогодні вшановують праведну Глафіру Амасійську. ***. На Миколая ...