Як відомо, неправильне зберігання може різко скоротити термін придатності ваших улюблених сирів. Одним із головних факторів є контроль середовища, в якому вони зберігаються. Для того, щоб зберегти сир свіжим, просто необхідна стабільна температура. Тому варто обрати правильне місце в холодильнику для його зберігання, пише OBOZ.UA, передають Патріоти України.
За словами експертів, найкраще для цього підходить задня частина холодильника, де температура набагато стабільніша. Зберігання сиру в теплих місцях холодильника, таких як двері, може призвести до коливань температури, що сприяє розвитку бактерій і пришвидшує псування продукта.
Спосіб загортання також різниться в залежності від типу сиру. Наприклад, тверді сири, які є більш еластичними, можна загорнути в харчову плівку, щоб вони довше залишалися свіжими. Однак м’які сири вимагають іншого підходу. Їх слід загортати в папір для випічки або вощену марлю. Це дозволяє їм "дихати" і запобігає надлишку вологи, яка може призвести до швидшого псування. Зберігання м’якого сиру в герметичному контейнері може допомогти зменшити вплив повітря, яке сприяє розвитку цвілі.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...