Господиням на замітку! Додайте у воду всього лише два інгредієнти - і ви більше не побачите розводів на підлозі

Без такої процедури, як миття підлоги, неможливо уявити прибирання в оселі. Однак часто буває, що навіть після ретельного очищення на поверхні залишаються неприємні розводи, передають Патріоти України.

Чому залишаються розводи на підлозі після миття

Більшість сприймає миття підлоги як буденне і просте завдання, не звертаючи особливої уваги на такі деталі, як тип швабри чи вибір засобів для чищення.

Однак варто пам'ятати, що існує важливий нюанс, який сильно впливає на результат прибирання. Йдеться про температуру води, якою ми миємо підлогу. Якщо ви хочете, щоб пізніше не було розводів і плям, краще відмовитися від холодної води та використовувати лише теплу.

Запам'ятавши це просте правило, ви помітите, що мийні засоби швидше розчиняються у рідині, а тому підлога підсихає краще і розводів не залишається. Коли ви використовуєте холодну воду, бруд і пил відмиваються гірше. Проте не варто брати й надто гарячу воду, тому що вона випаровуватиметься дуже швидко, що також сприятиме появі брудних розводів.

Що краще додати у воду для миття підлоги

Ви можете приготувати домашній засіб, який швидко та ефективно впорається з плямами. Підлога після нього сяятиме, наче нова. Для нього вам знадобляться лише три інгредієнти:

  • 500 мл теплої води;
  • пів склянки оцту;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Змішайте всі інгредієнти у відрі, ретельно перемішайте та використовуйте для миття. Завдяки оливковій олії підлога отримає приємний блиск, оцет відомий своїми антисептичними властивостями і забезпечить не лише чистоту, але й дезінфекцію.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...