Господиням на замітку! Два способи легко та просто очистити кришку сковорідки від жиру

Не завжди мильна губка може впоратися із жиром на скляній кришці від сковороди, особливо якщо він старий. Фахівці з клінінгу поділилися своїми лайфхаками, як зробити цей процес простим та легким, передають Патріоти України.

Під час експлуатації кришка на сковороді досить швидко накопичує жир. Найсильніше він осідає в недоступних місцях, у вузьких щілинах і на стику скла і нержавіючої сталі. Якщо мити кришку після кожного приготування їжі, то проблем із жиром не буде.

Але, давайте зізнаємося чесно, не багато з нас користується цією порадою. А це означає, що майже у всіх нас брудні кришки від сковорідок і каструль. Але є два ефективні способи, здатні нам допомогти повернути кухонному начинню колишній вигляд:

  • перекис - перевертаємо кришку вгору дном у раковині і наливаємо в неї перекис водню, сильніше заливаючи місця стиків та під обідок. Залишаємо на 20 хвилин. Через час найзабрудненіші місця потрібно потерти щіткою, бажано з натуральної щетини, щоб не подряпати скло. Після цього можна помити мильною губкою і змити водою.
  • сода - перевертаємо кришку вгору дном у раковині, змочуємо водою і щедро засипаємо харчовою содою. Залишаємо на 10 хвилин. Після цього відмиваємо щіткою, мильною губкою та промиваємо водою

Бережіться! Популярна закуска може стати причиною раку кишечнику

понеділок, 9 червень 2025, 8:56

Сир — улюблений інгредієнт багатьох страв, від пасти до салатів. Проте нове дослідження Медичного коледжу Бейлора показало: надмірне вживання сиру може суттєво змінювати склад кишкової мікрофлори і підвищувати ризик розвитку колоректального раку. Вчені...

Народні прикмети на 9 червня. Чому цього дня українці традиційно уникали носити чорний колір

понеділок, 9 червень 2025, 7:08

9 червня за новим календарним стилем (22 червня - за старим) - день пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. У народі - Кирилів день. За юліанськии календарним стилем сьогодні день пам'яті священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсь...