Господиням на замітку! Як чистити індукційну плиту, щоб не подряпати її - лайфхак

Індукційні плити стають все більш популярними завдяки своїй ефективності та простоті використання. Крім того, вони більш безпечні, ніж звичайні, та їх легше чистити.

Однак мити індукційну плиту потрібно обережно та за допомогою спеціальних інструментів, щоб не подряпати її. Про те, як це зробити, розповів Better Homes & Gardens.

Чим мити індукційну плиту

При очищенні індукційної плити необхідно уникати абразивних засобів, адже вони можуть подряпати поверхню. Ви можете використовувати серветки з мікрофібри, скребок для скла та м’які губки.

Щодо мийних засобів, то варто уникати універсальних спреїв для скла, адже вони містять аміак та можуть залишити смуги та тьмяні плями на плиті. Краще користуйтеся засобом для миття посуду, спеціальним засобом для індукційних плит або дистильованим білим оцтом.

Як часто мити індукційну плиту

Щоб зберегти індукційну плиту в гарному стані, за нею потрібно регулярно доглядати. Її варто протирати вологою м’якою ганчіркою після кожного використання, щоб запобігти накопиченню залишків їжі на поверхні.

Щотижня варто проводити ретельне миття. Для цього використайте засіб для миття посуду або спеціальний засіб для чищення плит. Якщо вам потрібне більш глибоке очищення, то збризніть скляну поверхню дистильованим білим оцтом перед протиранням.

Покрокова інструкція

  1. Для початку видаліть з плити пригорілу їжу, бризки олії та інші забруднення за допомогою скребка, безпечного для скла. Тримайте інструмент під кутом 30-40 градусів та не натискайте на нього надто сильно, оскільки поверхня може тріснути. Якщо бруд надто стійкий, то змочіть проблемну ділянку засобом для чищення та залиште на кілька хвилин;
  2. Нанесіть засіб для чищення варильної панелі, мило для миття посуду або дистильований білий оцет на поверхню та протріть її чистою сухою тканиною з мікрофібри;
  3. На завершення використайте суху тканину з мікрофібри, щоб висушити та відполірувати поверхню.

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...