Господиням на замітку! Як чистити індукційну плиту, щоб не подряпати її - лайфхак

Індукційні плити стають все більш популярними завдяки своїй ефективності та простоті використання. Крім того, вони більш безпечні, ніж звичайні, та їх легше чистити.

Однак мити індукційну плиту потрібно обережно та за допомогою спеціальних інструментів, щоб не подряпати її. Про те, як це зробити, розповів Better Homes & Gardens.

Чим мити індукційну плиту

При очищенні індукційної плити необхідно уникати абразивних засобів, адже вони можуть подряпати поверхню. Ви можете використовувати серветки з мікрофібри, скребок для скла та м’які губки.

Щодо мийних засобів, то варто уникати універсальних спреїв для скла, адже вони містять аміак та можуть залишити смуги та тьмяні плями на плиті. Краще користуйтеся засобом для миття посуду, спеціальним засобом для індукційних плит або дистильованим білим оцтом.

Як часто мити індукційну плиту

Щоб зберегти індукційну плиту в гарному стані, за нею потрібно регулярно доглядати. Її варто протирати вологою м’якою ганчіркою після кожного використання, щоб запобігти накопиченню залишків їжі на поверхні.

Щотижня варто проводити ретельне миття. Для цього використайте засіб для миття посуду або спеціальний засіб для чищення плит. Якщо вам потрібне більш глибоке очищення, то збризніть скляну поверхню дистильованим білим оцтом перед протиранням.

Покрокова інструкція

  1. Для початку видаліть з плити пригорілу їжу, бризки олії та інші забруднення за допомогою скребка, безпечного для скла. Тримайте інструмент під кутом 30-40 градусів та не натискайте на нього надто сильно, оскільки поверхня може тріснути. Якщо бруд надто стійкий, то змочіть проблемну ділянку засобом для чищення та залиште на кілька хвилин;
  2. Нанесіть засіб для чищення варильної панелі, мило для миття посуду або дистильований білий оцет на поверхню та протріть її чистою сухою тканиною з мікрофібри;
  3. На завершення використайте суху тканину з мікрофібри, щоб висушити та відполірувати поверхню.

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....

Дуже шкідливі! Названо продукти, які не можна їсти часто - закупорюють артерії

понеділок, 8 липень 2024, 12:30

Дослідження показують, що деякі продукти можуть спричинити закупорку артерій при регулярному споживанні. Важливо знати, чого слід уникати, щоб зберегти здоров'я, передають Патріоти України. Закупорка артерій виникає через накопичення бляшок, що обмежує...