Позбутися жиру та різних плям усередині духовки буває непросто, оскільки агресивна хімія в цьому випадку може більше нашкодити, ніж допомогти. Щоб не готувати їжу із запахом хімії, краще використовувати натуральні засоби, передають Патріоти України.
Одним із таких є простий лимон. Він не тільки допоможе відмити духовку, а й позбавить її запахів. Щоб відмити духовку за допомогою лимона, треба налити в невелику, придатну для духовки, миску воду, покласти туди нарізаний часточками лимон або вилити лимонний сік у співвідношенні один до одного.
Далі потрібно розігріти духовку до 200°C і помістити всередину миску з водою та лимоном. Залишити засіб усередині на 30-40 хвилин або до того моменту, поки лимони не стануть коричневими. Після цього потрібно дочекатися, поки духовка охолоне, та протерти всередині губкою, а стійкі плями протерти м'якоттю, що залишилася від лимона.
Такий спосіб ефективно працює з кількох причин. По-перше, пара від води циркулює всередині духовки, розм'якшуючи будь-який наліт і шматочки їжі, що пригоріла. По-друге, лимонна кислота, якою просякнута пара, добре справляється з жиром. Крім того, лимонний сік має антибактеріальний і антисептичний ефект, при цьому його застосування безпечніше за будь-які хімічні засоби для чищення.
Той же трюк з цим продуктом можна зробити й з мікрохвильовою піччю. Кілька хвилин підігріву води з лимоном розм'якшують плями та жир усередині НВЧ-печі, після чого їх можна легко витерти. Більш того, лимон та лимонна кислота є гарними помічниками в очищенні чайника від нальоту.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...