Господиням на замітку! Як легко відмити духовку - ефективний спосіб з лимоном

Позбутися жиру та різних плям усередині духовки буває непросто, оскільки агресивна хімія в цьому випадку може більше нашкодити, ніж допомогти. Щоб не готувати їжу із запахом хімії, краще використовувати натуральні засоби, передають Патріоти України.

Одним із таких є простий лимон. Він не тільки допоможе відмити духовку, а й позбавить її запахів. Щоб відмити духовку за допомогою лимона, треба налити в невелику, придатну для духовки, миску воду, покласти туди нарізаний часточками лимон або вилити лимонний сік у співвідношенні один до одного.

Далі потрібно розігріти духовку до 200°C і помістити всередину миску з водою та лимоном. Залишити засіб усередині на 30-40 хвилин або до того моменту, поки лимони не стануть коричневими. Після цього потрібно дочекатися, поки духовка охолоне, та протерти всередині губкою, а стійкі плями протерти м'якоттю, що залишилася від лимона.

Такий спосіб ефективно працює з кількох причин. По-перше, пара від води циркулює всередині духовки, розм'якшуючи будь-який наліт і шматочки їжі, що пригоріла. По-друге, лимонна кислота, якою просякнута пара, добре справляється з жиром. Крім того, лимонний сік має антибактеріальний і антисептичний ефект, при цьому його застосування безпечніше за будь-які хімічні засоби для чищення.

Той же трюк з цим продуктом можна зробити й з мікрохвильовою піччю. Кілька хвилин підігріву води з лимоном розм'якшують плями та жир усередині НВЧ-печі, після чого їх можна легко витерти. Більш того, лимон та лимонна кислота є гарними помічниками в очищенні чайника від нальоту.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...