Господиням на замітку! Як легко відмити духовку - ефективний спосіб з лимоном

Позбутися жиру та різних плям усередині духовки буває непросто, оскільки агресивна хімія в цьому випадку може більше нашкодити, ніж допомогти. Щоб не готувати їжу із запахом хімії, краще використовувати натуральні засоби, передають Патріоти України.

Одним із таких є простий лимон. Він не тільки допоможе відмити духовку, а й позбавить її запахів. Щоб відмити духовку за допомогою лимона, треба налити в невелику, придатну для духовки, миску воду, покласти туди нарізаний часточками лимон або вилити лимонний сік у співвідношенні один до одного.

Далі потрібно розігріти духовку до 200°C і помістити всередину миску з водою та лимоном. Залишити засіб усередині на 30-40 хвилин або до того моменту, поки лимони не стануть коричневими. Після цього потрібно дочекатися, поки духовка охолоне, та протерти всередині губкою, а стійкі плями протерти м'якоттю, що залишилася від лимона.

Такий спосіб ефективно працює з кількох причин. По-перше, пара від води циркулює всередині духовки, розм'якшуючи будь-який наліт і шматочки їжі, що пригоріла. По-друге, лимонна кислота, якою просякнута пара, добре справляється з жиром. Крім того, лимонний сік має антибактеріальний і антисептичний ефект, при цьому його застосування безпечніше за будь-які хімічні засоби для чищення.

Той же трюк з цим продуктом можна зробити й з мікрохвильовою піччю. Кілька хвилин підігріву води з лимоном розм'якшують плями та жир усередині НВЧ-печі, після чого їх можна легко витерти. Більш того, лимон та лимонна кислота є гарними помічниками в очищенні чайника від нальоту.

Ви будете здивовані! ТОП-5 успадкованих речей, яких не можна віддавати чи викидати, щоб не втратити везіння

середа, 24 квітень 2024, 8:44

Успадковані прикраси чи предмети побуту наділяють своїх нових власників силою, успіхом і щастям, передають Патріоти України. Є такі старовинні речі, що передаються з покоління в покоління, і вони несуть вкрай потужну енергетику роду. Адже здатні підси...

Порятунок для гіпертоніків! Названо овоч номер один, який регулює кров’яний тиск

середа, 24 квітень 2024, 7:50

Згідно з останніми даними від Центрів з контролю та профілактики захворювань, майже половина всіх дорослих страждають від високого кров’яного тиску або гіпертонії, але лише кожен четвертий має його під контролем. Якщо ви серед них, ймовірно, чули про н...