Господиням на замітку! Як легко відмити холодильник за допомогою всього лише двох копійчаних засобів

Багато хто з господинь знає, як нелегко буває відмити холодильник, особливо, якщо він уже не новий. Одна з відеоблогерів поділилася відразу двома лайфхаками своїх подруг, базовим засобом для яких є миючий розчин із господарським милом та марганцівкою, передають Патріоти України.

Для виготовлення цього розчину береться відро з 2,5 літрами теплої води, туди додається порошок марганцівки (на кінчику ножа), який розчиняється до фіолетового відтінку води. Після цього в рідину вливається рідке господарське мило (приблизно 1 столова ложка) і добре перемішується.

Важливо: замінювати розчин мила засобом для миття посуду небажано, оскільки саме марганцівка та господарське мило взаємодіють і дають ефект вибілювання.

Алгоритм відмивання холодильника:

  • звільняємо від продуктів та відключаємо;
  • витягаємо полиці та миємо кожну окремо розчином з марганцівкою та господарським милом за допомогою м'якої губки. Всі жирні крапки, весь липкий жир, весь бруд зчищаються миттєво і пластик, мені здається, дуже добре відбілюється;
  • якщо залишити розчин на поверхні на якийсь час, відбілювання буде більш інтенсивним;
  • у важкодоступних місцях використовуємо йоржик;
  • після використання миючого розчину його потрібно змити чистою водою.


Цим розчином чудово відмиваються також гумові прокладки в холодильнику. Робити це також потрібно поетапно:

  • промиваємо розчином, прибираючи весь бруд;
  • прочищаємо йоржиком;
  • промиваємо чистою водою;
  • насамкінець гумки обов'язково обробляємо засобом від плісняви (за тією ж схемою).

Розчин мила і марганцівки чудово справляється також із забрудненнями на контейнерах і килимках у холодильнику (найзручніше це робити у ванній).


Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.