Господиням на замітку! Як можна приготувати домашню ковбасу без кишки

Інколи, на свято чи просто так, хочеться поласувати домашньою ковбасою. Але коли подумаєш, скільки з нею клопотів, та ще й потрібно купувати кишку, мати спеціальну насадку на м’ясорубку, то бажання зникає. І готуємо щось інше. Але, виявляється, можна приготувати цей м’ясний делікатес і без оболонки.

Подробиці

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 г
  • Стегенця – 800 г
  • Сіль – 20 г
  • Перець – 1 ч. л.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Бульйон – 100 мл

Куряче філе нарізати смужками й відбити молоточком або посікти великим ножем. Так само робимо зі стегенцями без кісток.

Кісточки залити 200 мл води, додати спеції та зварити бульйон, щоб кістки добре зварилися, як на холодець. Охолодити їх.

Змішати в посудині нарізані шматочки м’яса, додати сіль, перець, подрібнений часник, залити бульйоном. Все ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на ніч (6-8 годин).

Далі розрізати рукав для запікання, викласти фарш, щільно загорнути й зав’язати з обох боків. Можна перев’язати й посередині, на кшталт сардельок.

Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години.

Запашна домашня ковбаса без кишки готова. Для покращення кольору перед викладанням фаршу рукав можна присипати меленою паприкою.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...