Господиням на замітку! Як налити олію на сковороду, щоб вона не стріляла

«Стріляюча» рослинна олія помітно ускладнює приготування їжі. При смаженні на сковороді часом мимоволі з’являється страх, що розпечена олія почне стріляти та розбризкуватись гарячими краплями, які можуть потрапити на руки та обпекти, передають Патріоти України.

Крім того, олія потрапляє і на різні поверхні. В результаті на плиті і на столі поряд з’являється липкий наліт, який важко відмити. Тому не дивно те, що багато господинь мріють знайти спосіб запобігання цій труднощі. На радість багатьох кулінарів, такий лайфхак є.

Як правильно наливати олію

У багатьох господарок є звичка наливати в’язку рідину на холодну сковороду і лише після цього вмикати вогонь. Це серйозна помилка, через яку масляні бризки якраз і з’являються.

Щоб рослинна олія не «стріляла», її потрібно налити в сковороду в той момент, коли вона стала досить гарячою: різкий перепад температур не дасть рідкому продукту розлітатися на всі боки. Є ще одна важлива рекомендація: викладайте їжу на сковороду так, щоб на гарячу поверхню впала та частина продукту, яка знаходиться від вас. У цьому випадку ви не отримаєте жодних опіків, навіть якщо масляні бризки все ж таки утворяться.

Є вимоги: Яку суму можна перевозити через кордон у 2025 році

вівторок, 13 травень 2025, 12:36

Про вимоги до вивезення валюти для українців, розповіли у Державній митній службі. Яку суму можна перевозити через кордон і як це правильно робити – читайте в матеріалі, передають Патріоти України. Якщо ви письмово не декларуєте в митному органі кошти,...

Бережіться! Названо симптоми деменції, які можна сплутати з інсультом

вівторок, 13 травень 2025, 10:50

Якщо ви помітили у когось очевидні ознаки інсульту, наприклад, осипле обличчя або труднощі з мовою, потрібно діяти швидко. Використовуйте абревіатуру FAST, щоб перевірити симптоми і негайно зателефонувати в екстрену службу, якщо вони є, передають Патрі...