Господиням на замітку! Як налити олію на сковороду, щоб вона не стріляла

«Стріляюча» рослинна олія помітно ускладнює приготування їжі. При смаженні на сковороді часом мимоволі з’являється страх, що розпечена олія почне стріляти та розбризкуватись гарячими краплями, які можуть потрапити на руки та обпекти, передають Патріоти України.

Крім того, олія потрапляє і на різні поверхні. В результаті на плиті і на столі поряд з’являється липкий наліт, який важко відмити. Тому не дивно те, що багато господинь мріють знайти спосіб запобігання цій труднощі. На радість багатьох кулінарів, такий лайфхак є.

Як правильно наливати олію

У багатьох господарок є звичка наливати в’язку рідину на холодну сковороду і лише після цього вмикати вогонь. Це серйозна помилка, через яку масляні бризки якраз і з’являються.

Щоб рослинна олія не «стріляла», її потрібно налити в сковороду в той момент, коли вона стала досить гарячою: різкий перепад температур не дасть рідкому продукту розлітатися на всі боки. Є ще одна важлива рекомендація: викладайте їжу на сковороду так, щоб на гарячу поверхню впала та частина продукту, яка знаходиться від вас. У цьому випадку ви не отримаєте жодних опіків, навіть якщо масляні бризки все ж таки утворяться.

Найгірший сніданок для вашого кишечника - продукти, яких краще уникати вранці

вівторок, 23 грудень 2025, 0:28

Сніданок визначає наш настрій, енергію та здоров’я кишечника. Але не всі ранкові страви однаково корисні, передають Патріоти України. Невеликі зміни у ранковому раціоні можуть значно покращити стан кишечника та загальне самопочуття. Не йдеться про повн...

Кардіолог шокував: Що вершкове масло робить із вашим тиском

вівторок, 23 грудень 2025, 0:07

Ви думали, що вершкове масло - безпечна насолода на сніданок чи у випічці? Лікарі б’ють на сполох: надлишок цього продукту може підвищувати кров’яний тиск та шкодити серцю, передають Патріоти України. Що відбувається: насичені жири у маслі зменшують ви...