Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України
Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її важливо помістити в кисле середовище.
Як додають соду в тісто досвідчені кулінари?
Найчастіше господині домагаються потрібної реакції за допомогою оцту. Однак не всі знають про те, що це може виявитися абсолютно безглуздою дією. Сода гаситься буквально у повітрі, тому тісто не піднімається. Тому необхідно вибирати інші методи додавання кулінарного порошку. Наприклад, якщо ви готуєте млинці або оладки на кефірі, то сода вводиться прямо до складу тіста наприкінці.
Чи можна використовувати оцет для гасіння?
Така практика має місце. Просто необхідно ввести суміш правильно. Погасіть соду оцтом прямо над мискою з тістом. Як тільки починається характерна реакція, важливо опустити в тісто отриманий розчин. Завдяки цьому можна одержати випічку потрібної консистенції.
Чи можна просто додавати соду?
Якщо у складі тіста присутні продукти, які є джерелом кислого середовища, можна додавати соду до складу без попередньої підготовки. У такому разі гасіння відбувається прямо в мисці. Але якщо ви готуєте просто на молоці чи воді, то додавання соди все зіпсує. Страва вийде з неприємним відтінком смаку.
Накопичення вапняного нальоту є однією з найпоширеніших проблем у ванних кімнатах, особливо в районах з жорсткою водою. Ознакою проблеми є поганий тиск води або нерівномірний режим розпилення під час використання душу, передають Патріоти України. За сл...
Дізнайтеся, що потрібно мати з собою, які документи оформити та як підготуватися до поїздки без зайвих хвилювань . Подорожі — це не лише про емоції, а й про підготовку. Особливо, коли мова йде про перетин кордону. Навіть якщо ви вже не раз були за кор...