Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України

Подробиці

Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її важливо помістити в кисле середовище.

Як додають соду в тісто досвідчені кулінари?

Найчастіше господині домагаються потрібної реакції за допомогою оцту. Однак не всі знають про те, що це може виявитися абсолютно безглуздою дією. Сода гаситься буквально у повітрі, тому тісто не піднімається. Тому необхідно вибирати інші методи додавання кулінарного порошку. Наприклад, якщо ви готуєте млинці або оладки на кефірі, то сода вводиться прямо до складу тіста наприкінці.

Чи можна використовувати оцет для гасіння?

Така практика має місце. Просто необхідно ввести суміш правильно. Погасіть соду оцтом прямо над мискою з тістом. Як тільки починається характерна реакція, важливо опустити в тісто отриманий розчин. Завдяки цьому можна одержати випічку потрібної консистенції.

Чи можна просто додавати соду?

Якщо у складі тіста присутні продукти, які є джерелом кислого середовища, можна додавати соду до складу без попередньої підготовки. У такому разі гасіння відбувається прямо в мисці. Але якщо ви готуєте просто на молоці чи воді, то додавання соди все зіпсує. Страва вийде з неприємним відтінком смаку.

ТОП-5 простих способів стати щасливим вже сьогодні

середа, 1 жовтень 2025, 9:15

Щастя - це не випадковість, а результат щоденного вибору. Незважаючи на стрес та щоденну метушню, ми можемо знайти прості способи відчути радість. Психолог Гленн Гехер пропонує п’ять методів, які допоможуть покращити настрій вже сьогодні, передають Пат...

Улюблене свято українського козацтва: Покрова Пресвятої Богородиці - традиції, обряди, ворожіння

середа, 1 жовтень 2025, 8:52

Красномовно. За часів Гетьманщини в Україні найбільше зводилось храмів саме на честь Покрова. На це свято 1943 року було оголошено і про утворення УПА, яке від самого початку вбачало в собі продовжувачкою славних козацьких традицій українського народу