Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України

Подробиці

Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її важливо помістити в кисле середовище.

Як додають соду в тісто досвідчені кулінари?

Найчастіше господині домагаються потрібної реакції за допомогою оцту. Однак не всі знають про те, що це може виявитися абсолютно безглуздою дією. Сода гаситься буквально у повітрі, тому тісто не піднімається. Тому необхідно вибирати інші методи додавання кулінарного порошку. Наприклад, якщо ви готуєте млинці або оладки на кефірі, то сода вводиться прямо до складу тіста наприкінці.

Чи можна використовувати оцет для гасіння?

Така практика має місце. Просто необхідно ввести суміш правильно. Погасіть соду оцтом прямо над мискою з тістом. Як тільки починається характерна реакція, важливо опустити в тісто отриманий розчин. Завдяки цьому можна одержати випічку потрібної консистенції.

Чи можна просто додавати соду?

Якщо у складі тіста присутні продукти, які є джерелом кислого середовища, можна додавати соду до складу без попередньої підготовки. У такому разі гасіння відбувається прямо в мисці. Але якщо ви готуєте просто на молоці чи воді, то додавання соди все зіпсує. Страва вийде з неприємним відтінком смаку.

Модницям на замітку! Чому свіжофарбоване волосся швидко втрачає колір і як це виправити

середа, 26 листопад 2025, 12:04

Якщо ваш колір волосся вицвітає вже через кілька днів після фарбування, проблема часто криється у техніці нанесення фарби, підготовці волосся та догляді після процедури. Добрі новини: достатньо кількох змін у догляді, щоб колір тримався довше, передают...

Їжте ці осінні овочі - і ваші нігті ніколи не ламатимуться

середа, 26 листопад 2025, 11:40

Мрієте про міцні та здорові нігті, які не ламаються? Те, що потрапляє на вашу тарілку цієї осені, може істотно вплинути на їхній стан. Овочі цієї пори року допоможуть вашим нігтям регенеруватися та стати більш стійкими до пошкоджень, передають Патріоти...