Господиням на замітку! Як правильно готувати заморожені вареники без варіння, щоб вони не розпадалися і не склеювалися

Вареники - дуже ситна, проста у приготуванні страва, яку можна робити з різними начинками. Найважливіше - зробити вдале тісто, від якого і залежить смак і структура страви. Варто зазначити, що готувати вареники можна і без варіння, наприклад, посмажити їх на сковороді або запекти в духовці, передають Патріоти України.

Кулінарка Ольга поділилася в Instagram рецептом смажених вареників із вершками, грибами та вершковим маслом.

Інгредієнти:

  • вареники морожені – 450 г
  • вершки 20% – 150-200 мл
  • печериці – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль, спеції – за смаком
  • вершкове масло – 1 ч. л.
  • олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Розтопіть олію на сковороді і додайте олію. Туди ж всипте вареники, смажте на маленькому вогні до золотистого кольору, викладіть готові вареники на блюдо.

2. На ту ж сковороду всипте нарізані печериці та цибулю, смажте до золотистого кольору. Додайте спеції, сіль. Далі влийте вершки, перемішайте.

3. Туди ж викладіть вареники та під кришкою готуйте ще 5-7 хвилин на маленькому вогні. Якщо, на ваш погляд, соусу обмаль, то додайте ще вершки або молоко+крохмаль, молоко+борошно. Перед подачею посипте вареники зеленню.

Не робіть помилок! Чому не виходить приготувати смачне картопляне пюре

п’ятниця, 30 травень 2025, 17:30

Щоб приготувати ідеальне картопляне пюре, важливо уникати поширених помилок, які можуть зіпсувати страву. Неправильний вибір сорту картоплі, додавання холодного молока чи використання блендера можуть призвести до небажаної консистенції, передають Патрі...

А ви це знали? Яка кава найбільш корисна і чому

п’ятниця, 30 травень 2025, 16:56

Надмірне вживання кави може викликати безсоння, тривожність, підвищення тиску. Водночас "обережне" споживання цього популярного напою може мати й позитивний вплив, зокрема тоді, коли йдеться про чорну каву без цукру й добавок (наприклад, еспресо або ам...