Господиням на замітку! Як правильно готувати заморожені вареники без варіння, щоб вони не розпадалися і не склеювалися

Вареники - дуже ситна, проста у приготуванні страва, яку можна робити з різними начинками. Найважливіше - зробити вдале тісто, від якого і залежить смак і структура страви. Варто зазначити, що готувати вареники можна і без варіння, наприклад, посмажити їх на сковороді або запекти в духовці, передають Патріоти України.

Кулінарка Ольга поділилася в Instagram рецептом смажених вареників із вершками, грибами та вершковим маслом.

Інгредієнти:

  • вареники морожені – 450 г
  • вершки 20% – 150-200 мл
  • печериці – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль, спеції – за смаком
  • вершкове масло – 1 ч. л.
  • олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Розтопіть олію на сковороді і додайте олію. Туди ж всипте вареники, смажте на маленькому вогні до золотистого кольору, викладіть готові вареники на блюдо.

2. На ту ж сковороду всипте нарізані печериці та цибулю, смажте до золотистого кольору. Додайте спеції, сіль. Далі влийте вершки, перемішайте.

3. Туди ж викладіть вареники та під кришкою готуйте ще 5-7 хвилин на маленькому вогні. Якщо, на ваш погляд, соусу обмаль, то додайте ще вершки або молоко+крохмаль, молоко+борошно. Перед подачею посипте вареники зеленню.

Ви могли це не знати! Як цукор та солодкі напої вбивають ваше волосся

субота, 6 грудень 2025, 11:30

Наша зачіска може неабияк вплинути на самооцінку. Витончення чи випадіння волосся це звичайний природний процес, однак іноді воно може бути тривожним сигналом. Проте фахівці попереджають: різка втрата волосся може свідчити про наявність прихованих проб...

Варто знати всім! ТОП-5 найнебезпечніших приладів, які ніколи не слід залишати ввімкненими

субота, 6 грудень 2025, 10:30

Експерт заявив, що сім'ї щодня користуються потенційно небезпечними пристроями, не розпізнаючи попереджувальних ознак несправностей електромережі. Це може створювати значний ризик пожежі та ураження електричним струмом, передають Патріоти України. Чара...