Господиням на замітку! Як правильно готувати заморожені вареники без варіння, щоб вони не розпадалися і не склеювалися

Вареники - дуже ситна, проста у приготуванні страва, яку можна робити з різними начинками. Найважливіше - зробити вдале тісто, від якого і залежить смак і структура страви. Варто зазначити, що готувати вареники можна і без варіння, наприклад, посмажити їх на сковороді або запекти в духовці, передають Патріоти України.

Кулінарка Ольга поділилася в Instagram рецептом смажених вареників із вершками, грибами та вершковим маслом.

Інгредієнти:

  • вареники морожені – 450 г
  • вершки 20% – 150-200 мл
  • печериці – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль, спеції – за смаком
  • вершкове масло – 1 ч. л.
  • олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Розтопіть олію на сковороді і додайте олію. Туди ж всипте вареники, смажте на маленькому вогні до золотистого кольору, викладіть готові вареники на блюдо.

2. На ту ж сковороду всипте нарізані печериці та цибулю, смажте до золотистого кольору. Додайте спеції, сіль. Далі влийте вершки, перемішайте.

3. Туди ж викладіть вареники та під кришкою готуйте ще 5-7 хвилин на маленькому вогні. Якщо, на ваш погляд, соусу обмаль, то додайте ще вершки або молоко+крохмаль, молоко+борошно. Перед подачею посипте вареники зеленню.

Народні прикмети на 24 жовтня. Чому українці з давнини цього дня особливо покладалися на заступництво Матері Божої

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 7:08

Православне свято 24 жовтня за новим церковним календарем (6 листопада за старим) - день пам'яті мученика Арефи і з ним 4299 мучеників, а також ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість", нагадують Патріоти України. День пам'яті апостола від 70-ти Пи...

Все просто! Як без хімії відчистити пригорілі каструлі

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 6:40

Якщо у вас пригоріла каструля, не поспішайте її викидати, адже знаючи деякі хитрощі. Для цього навіть не знадобляться агресивні мийні засоби, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як і чим швидко відмити пригорілі к...