Господиням на замітку! Як швидко зварити моркву в каструлі

Відварена морква є одним із основних інгредієнтів багатьох популярних салатів, передають Патріоти України.

На перший погляд із варінням ніяких складнощів виникнути не може.

Однак на практиці у багатьох господарок виникають питання.

Подробиці

Як правильно варити моркву?

Насамперед варто звернути увагу на сам овоч. Найкраще брати морквини середнього розміру. Якщо вам потрібно відварити відразу кілька штук, намагайтеся вибрати відносно однакові овочі.

Важливий нюанс у тому, що готувати моркву слід у шкірці. Для цього овоч спочатку варто добре помити і почистити за допомогою жорсткого боку губки.

А ось чистити моркву варто після того, як вона зварилася та охолодилася.

Середній час приготування – 25 хвилин.

Пам’ятайте, що закладати моркву потрібно в холодну воду.

Найкраще додавати більше води, щоб над овочем утворився шар води 2-3 сантиметри.

Також не забувайте, що найкраще варити моркву під кришкою.

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

Ви могли це не знати! Навіщо кактусу колючки та чим загрожує їх втрата

вівторок, 16 грудень 2025, 18:45

Їхня назва походить від латинського succus - “сік”, адже головний резервуар води ховається всередині м’ясистого стебла. В пустелі дощі випадають рідко, а пекуче сонце миттєво випаровує вологу. Щоб зберегти дорогоцінну воду, кактуси покриваються товстою...