Господиням на замітку! Як врятувати фіалки, якщо сохне листя

Фіалки – доволі невибагливі рослини. Однак взимку можна помітити, що листя починає сохнути і скручуватися, а квіти виглядають кволими і хворобливими. Насамперед варто ретельно оглянути фіалку, щоб визначити причини такого стану. OBOZ.UA розповідає, як урятувати фіалки, якщо сохне листя. Є кілька ефективних порад, передають Патріоти України.

Чому сохне листя

Причинами висихання листя можуть бути:

  • захворювання (потрібно додатково оглянути пагони і стебла);
  • неправильний режим поливу – фіалка може страждати як від рясного поливу, так і від недостатнього;
  • брак поживних речовин – фіалка періодично потребує удобрення ґрунту;
  • надмірна сухість повітря – фіалка любить помірну вологу. Якщо фіалка на сонячній стороні підвіконня, обов’язково закрийте вікно фольгою, щоб рослина не отримала опіків;
  • жорстка неочищена вода з крану. У погано очищеній воді є важкі солі і хлор, що негативно впливають на квітку.

Як врятувати фіалку

Насамперед потрібно налагодити режим поливу. Взимку поливати фіалку варто трохи рідше, а влітку – частіше. Треба дивитися на стан ґрунту – він не повинен бути надто вологим. Можна придбати горщики з автополивом.

Поливати можна тільки очищеною водою. Жорстку воду треба попередньо фільтрувати.

Подбайте про зволоження повітря. Можна просто покласти мокрий рушник на батарею – на якийсь час повітря трохи зволожиться.

Хоч фіалки і невибагливі рослини, варто регулярно робити підживлення ґрунту. Рослині потрібні мікро і макроелементи. Варто додавати добрива та пересаджувати фіалку її в новий ґрунт, особливо якщо квітка розростається і їй не вистачає місця у ємності.

Все просто! Як зробити вінегрет смачнішим за допомогою сьомги

понеділок, 16 грудень 2024, 19:14

Беріть собі на озброєння – додайте до багатьма улюбленого вінегрету сьомгу, і смакуйте з користю, передають Патріоти України. Для приготування нам знадобиться:. Приготування:. Можна не обмежуватися цим переліком інгредієнтів, і додати щось своє, наприк...

Смакота! Як приготувати картоплю по-французьки, запечену під сиром

понеділок, 16 грудень 2024, 18:13

Назві страва завдячує французькому регіону Дофіне, який традиційно належав дофінам – спадкоємцям французького престолу. Запечена під сиром картопля набуває сирно-вершкового смаку та апетитної скоринки. Також вона приправлена тонким ароматом часнику та ...