Господиням на замітку! Як видалити жирні плями зі святкової скатертини - перевірені методи

Жирні плями на скатертині - не вирок. Головне - вчасно приступити до їх видалення. Своєчасне чищення допоможе зберегти скатертину в ідеальному стані, передають Патріоти України.

Святкові застілля часто залишають після себе не тільки хороші спогади, а й сліди на скатертинах, особливо жирні плями, видалення яких може здатися складним і непосильним завданням, повідомляє Vikna.tv.

Попереднє оброблення

Спочатку акуратно зніміть надлишки жиру за допомогою паперового рушника, намагайтеся не розтягувати пляму. Потім посипте пляму тальком, кукурудзяним крохмалем або дитячою присипкою, які вберуть жир. Залиште на 15-20 хвилин, після чого акуратно приберіть порошок.

Використання прального мила

Нанесіть трохи прального мила безпосередньо на пляму і залиште на деякий час. Після цього акуратно потріть ділянку плями, і потім прополощіть холодною водою.

Застосування засобу для посуду

Рідина для миття посуду також ефективна проти жирних плям. Нанесіть невелику кількість на пляму, злегка втирайте і залиште на 5-10 хвилин. Після цього промийте ділянку теплою водою.

Використання оцту і соди

Змішайте рівні частини оцту і води, нанесіть розчин на пляму. Після цього посипте трохи харчової соди на оброблену ділянку й акуратно втирайте щіткою. Потім прополощіть холодною водою.

Прання в пральній машині

Після попередньої обробки плям періть скатертину в пральній машині з використанням якісного прального порошку. Виберіть програму для делікатних тканин і додайте додатковий ополіскувач.

Сушіння і прасування

Після прання не варто сушити скатертину в сушильній машині, краще розвісити її на відкритому повітрі. Перед прасуванням переконайтеся, що пляма повністю зникла, оскільки висока температура праски може закріпити залишки плями.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...