Господиням на замітку! Як виправити помилки при смаженні м’яса, щоб воно не було жорстким

Смажене м’ясо може вийти жорстким. Це є прикрість, яку можна виправити. Але будемо відверті, якщо якість першопочаткового продукту була незадовільною, отримати ніжний та м’який стейк чи відбивну не варто сподіватись, передають Патріоти України.

В будь-якому випадку не втрачайте оптимістичного настрою. Спробуйте подивитись на процес приготування через призму типових помилок. Читайте у статті, як зробити смажене м’ясо м’яким.

Крохмаль

У фритюрі получається смачна та хрустка скоринка. Щоб вона вийшла саме така, використовуйте крохмаль. На стакан холодної води потрібно взяти декілька ложок картопляного чи кукурудзяного крохмалю. Головна задача полягає у тому, щоб розчинити його. Цю суміш потрібно вилити на м’ясо та почекати 30 хвилин. Далі можна смажити.

Газована вода

Це один із популярних методів надання м’ясу м’якості. Рекомендується використовувати столову мінеральну воду. Якщо брати лікувальну, може з’явитись специфічний присмак. При бажанні отримати карамелізовану скоринку використовують кока-колу. Характерного присмаку солодкого напою не буде.

Соєвий соус

Це є швидкий спосіб замаринувати м’ясо. Одночасно він робити його м’яким та солоним. Всього 30 хвилин, а результат буде відмінний.

Цитрусовий маринад

Фруктові кислоти мають здатність пом’якшувати м’ясо. Змішайте лимонний та апельсиновий соки, додайте холодної води, і маринад готовий. Він ідеальний для смаженого м’яса на сковороді, грилі чи у форматі шашлику.

Гірчиця

Найпростіше, що може бути. Просто намастіть шматок м’яса чи відбивні, дайте постояти їм разом 15 хвилин. А потім смажте. Вам забезпечено не тільки м’якість, але ще й смак і скоринку.

Прості поради, які зроблять ваше м’ясо ніжним. Воно буде танути у роті. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Ви робили все неправильно: Один вечірній трюк допоможе заснути за 5 хвилин!

неділя, 20 липень 2025, 12:28

Якщо ви щовечора перевертаєтесь у ліжку, дивлячись у стелю та шукаючи поради в Google як заснути, можливо, настав час спробувати один несподівано ефективний метод, передають Патріоти України. Експерт зі сну Мартін Сілі з компанії MattressNextDay радить...

Як зробити огірки хрусткими та смачними - простий трюк, який ви повинні спробувати

неділя, 20 липень 2025, 12:12

Огірки - це універсальний інгредієнт, який додає свіжість та хрумкість у страви, але часто вони можуть стати водянистими та втрачають свій апетитний вигляд у салатах чи сандвічах. Виявляється, є простий спосіб уникнути цієї проблеми та зробити огірки з...