Господиням на замітку! Як виправити помилки при смаженні м’яса, щоб воно не було жорстким

Смажене м’ясо може вийти жорстким. Це є прикрість, яку можна виправити. Але будемо відверті, якщо якість першопочаткового продукту була незадовільною, отримати ніжний та м’який стейк чи відбивну не варто сподіватись, передають Патріоти України.

В будь-якому випадку не втрачайте оптимістичного настрою. Спробуйте подивитись на процес приготування через призму типових помилок. Читайте у статті, як зробити смажене м’ясо м’яким.

Крохмаль

У фритюрі получається смачна та хрустка скоринка. Щоб вона вийшла саме така, використовуйте крохмаль. На стакан холодної води потрібно взяти декілька ложок картопляного чи кукурудзяного крохмалю. Головна задача полягає у тому, щоб розчинити його. Цю суміш потрібно вилити на м’ясо та почекати 30 хвилин. Далі можна смажити.

Газована вода

Це один із популярних методів надання м’ясу м’якості. Рекомендується використовувати столову мінеральну воду. Якщо брати лікувальну, може з’явитись специфічний присмак. При бажанні отримати карамелізовану скоринку використовують кока-колу. Характерного присмаку солодкого напою не буде.

Соєвий соус

Це є швидкий спосіб замаринувати м’ясо. Одночасно він робити його м’яким та солоним. Всього 30 хвилин, а результат буде відмінний.

Цитрусовий маринад

Фруктові кислоти мають здатність пом’якшувати м’ясо. Змішайте лимонний та апельсиновий соки, додайте холодної води, і маринад готовий. Він ідеальний для смаженого м’яса на сковороді, грилі чи у форматі шашлику.

Гірчиця

Найпростіше, що може бути. Просто намастіть шматок м’яса чи відбивні, дайте постояти їм разом 15 хвилин. А потім смажте. Вам забезпечено не тільки м’якість, але ще й смак і скоринку.

Прості поради, які зроблять ваше м’ясо ніжним. Воно буде танути у роті. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Психологічний тест: Те, що ви побачите першим, розкриє таємниці вашої особистості

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 6:12

Психологічні тести давно стали популярним способом відволіктися від рутини, а також більше дізнатися про себе. Особливу увагу користувачів завжди привертають оптичні ілюзії, адже перше враження в них має вирішальне значення, передають Патріоти України....

А ви це знали? Чому ліки мають неприємний смак - наукове пояснення

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 5:50

Кожен, хто бодай раз приймав ліки, знає це відчуття: гіркий сироп, неприємний присмак таблетки чи капсули, які хочеться запити літром води. Здавалося б, засіб, покликаний лікувати, мав би бути нейтральним або навіть приємним на смак. Натомість більшіст...