Господиням на замітку: Як вирощувати цибулю на підвіконні без землі цілий рік

Навіть якщо у вас немає дачної ділянки, це зовсім не означає, що ви не можете насолоджуватися домашньою зеленню. Адже виростити її можна просто на підвіконні, передають Патріоти України.

Варто враховувати, що чим більшацибулина – тим щедрішим буде урожай, але чекати його доведеться довше. Тому краще взяти міцну цибулину середнього розміру, яка вже почала проростати.

Цибулину потрібно підготувати до пророщування. Для цього промийте її під теплою водою і зніміть верхній шар лушпиння. Якщо паростків ще немає, то зріжте з цибулини верхівку - це допоможе їй прокинутися і випустити зелене "пір'ячко".

Як вирощувати цибулю у воді

Найпростіший спосіб - це виростити цибулю на підвіконні у воді. Вам знадобляться склянки або маленькі баночки. Цибулину потрібно розмістити так, щоб у воді знаходилося лише коріння рослини, а не вся цибулина цілком.Якщо цибулина провалюється, одягніть на банку кришку або кружечок з картону з прорізаним отвором відповідного діаметру.

Замість банок можна використовувати широку миску або пластиковий контейнер, на третину залитий водою. Цибулини потрібно поставити впритул один до одного, щоб при проростанні вони не завалювалися набік, а пір'я не ламалося.

Як вирощувати цибулю в пакетах

Зелену цибулю можна пророщувати в прозорих целофанових пакетах, вставивши один в інший. В якості субстрату відмінно підійдуть тирса, паперові серветки, туалетний папір і будь-яка інша вологоємна целюлоза, яка буде утримувати вологу.

Перед посадкою тирсу потрібно замочити. Зав'язувати пакети не потрібно, інакше під поліетиленом можуть розвинутися грибкові інфекції. Поливати субстрат потрібно помірно та якщо він підсох, плавати у воді наповнювач не повинен.

Скільки часу росте цибуля на перо

Вода для пророщування цибулі підійде звичайна водопровідна, але її необхідно відстоювати перед тим, як додавати в контейнер. Щоб вода не загнивала, її потрібно регулярно міняти. Зазначимо, цибуля дуже любить світло, але не любить тепло, тому не варто тримати її поруч з кухонною плитою або батареєю. Коли цибулини пустять коріння, їх можна пересадити в квітковий горщик або ящик із землею, щоб отримати ще більше врожаю.

Перше зелене пір'ячко цибулі з'являється досить швидко. Через 10 днів його можна потроху додавати в суп або на бутерброд, а через 2-3 тижні – зрізати пучками і готувати салат. Відривати зелень краще по краях, не чіпаючи центральні пір'ячко.

Дивіться відео - Як виростити зелену цибулю на підвіконні без землі взимку:

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...