Господиням на замітку! Як за 15 хвилин почистити праску за допомогою мінеральної води

Без праски не обходиться жодна господиня. Однак з часом вона починає гірше працювати. І реанімувати її допоможе мінеральна вода. Так стверджують користувачі мережі, які випробували на практиці цей засіб, передають Патріоти України.

Буде потрібна саме газована мінералка. Така вода прекрасно справляється навіть з твердими відкладеннями. Для цього її заливають в резервуар праски до максимальної позначки обсягу. Потім вибирається режим з найвищою температурою, включається функція відпарювання. Тепер залишається тільки дочекатися, коли вода закипить, а з отворів на підошві праски піде пар.

До речі, проводити дану процедуру краще за все над тазиком. Адже з отворів не просто повалить пар, а полізе розм'якшене вапно. Щоб домогтися потрібного ефекту, рекомендується повторити весь процес не менше 2-х разів — потрібно в середньому хвилин 15. Тоді накип гарантовано піде.

Після того, як процес видалення відкладень завершився, в резервуар заливається звичайна вода, і знову включається функція відпарювання. Це потрібно для промивання. А наостанок — займіться підошвою праски. В іншому разі тканини при прасуванні продовжать бруднитися. Для такого завдання підійде м'яка паста з соди, звичайної води і оцту. Всі компоненти змішуються. Далі — праска злегка прогрівається, на неї наноситься паста і відразу видаляється фланелевою тканиною. Якщо буде потрібно, чистку підошви повторюють ще раз.

Якщо немає під рукою мінералки, можна скористатися лимонною кислотою. Береться її маленький пакетик. Його вміст розчиняється в 1 склянці теплої води, і відправляється в резервуар праски. Далі — вибір максимальної температури і функції відпарювання. З отворів піде пар разом з брудом, а також неприємний запах. Завершіть процес промивання резервуара чистою водою і очищенням підошви праски м'якою тканиною.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...