
Без праски не обходиться жодна господиня. Однак з часом вона починає гірше працювати. І реанімувати її допоможе мінеральна вода. Так стверджують користувачі мережі, які випробували на практиці цей засіб, передають Патріоти України.
Буде потрібна саме газована мінералка. Така вода прекрасно справляється навіть з твердими відкладеннями. Для цього її заливають в резервуар праски до максимальної позначки обсягу. Потім вибирається режим з найвищою температурою, включається функція відпарювання. Тепер залишається тільки дочекатися, коли вода закипить, а з отворів на підошві праски піде пар.
До речі, проводити дану процедуру краще за все над тазиком. Адже з отворів не просто повалить пар, а полізе розм'якшене вапно. Щоб домогтися потрібного ефекту, рекомендується повторити весь процес не менше 2-х разів — потрібно в середньому хвилин 15. Тоді накип гарантовано піде.
Після того, як процес видалення відкладень завершився, в резервуар заливається звичайна вода, і знову включається функція відпарювання. Це потрібно для промивання. А наостанок — займіться підошвою праски. В іншому разі тканини при прасуванні продовжать бруднитися. Для такого завдання підійде м'яка паста з соди, звичайної води і оцту. Всі компоненти змішуються. Далі — праска злегка прогрівається, на неї наноситься паста і відразу видаляється фланелевою тканиною. Якщо буде потрібно, чистку підошви повторюють ще раз.
Якщо немає під рукою мінералки, можна скористатися лимонною кислотою. Береться її маленький пакетик. Його вміст розчиняється в 1 склянці теплої води, і відправляється в резервуар праски. Далі — вибір максимальної температури і функції відпарювання. З отворів піде пар разом з брудом, а також неприємний запах. Завершіть процес промивання резервуара чистою водою і очищенням підошви праски м'якою тканиною.
Експерти назвали перелік речей, без яких холод може стати справжнім випробуванням для водія. Подбайте про те, щоб ви «запаслися» необхідним пере стартом сезону. Про це повідомляє UAMOTORS, передають Патріоти України. Фахівець радить завжди мати в багаж...
Смаження їжі, особливо риби або жирного м'яса, утворює багато хімічних сполук з інтенсивним неприємним ароматом, які затримуються в повітрі годинами або навіть днями, передають Патріоти України. Леткі частинки жиру поширюються по всьому будинку та осі...