Господиням на замітку! Як закрити огірки холодним способом без стабілізації та оцту

Розповідаємо, як закрити на зиму солоні огірки без стерилізації, холодною водою. В огірках, заготовлених на зиму холодним способом, зберігаються вітаміни, корисні речовини, вони виходять міцними хрусткими та смачними, передають Патріоти України.

Інгредієнти для засолювання огірків

  • Огірки
  • Різноманітні спеції - часник, кріп, перець горошком.
  • Листя смородини, вишні, хрону.
  • Гострий червоний перчик - шматочок маленький для тих, хто любить.
  • Сіль у розрахунку - 2 столові ложки на літр води.

Засолювання огірків холодним способом на зиму

  • Щоб правильно розрахувати кількість води, яка потрібна на банку, закладіть огірки щільно в банку та залийте водою. На трьох літрову банку потрібно буде приблизно півтора літра води.
  • Ретельно помийте огірки під холодною водою. Замочіть огірочки на 3-4 години для відновлення тургору. Після замочування гострим ножем обріжте кінці та ще раз промийте у холодній воді.
  • Помийте листя хрону, вишні, смородини, кропу. Очистіть зубки часнику від лушпиння. Гострий перець промийте та наріжте кільцями.
  • Простерилізуйте банки та капронову кришку зручним для вас способом - помийте теплою водою із содою, облийте кип'ятком, просушіть у гарячій духовці.
  • Покладіть в банку спеції, зелень, огірки шарами.
  • Насипте сіль та залийте некип'яченою холодною водою. Зверху покладіть зелень.
  • Прикрийте банку кришкою та залиште на 3 дні бродити. Розсіл під час бродіння буде виливатися, тому під банку краще підставити якусь тарілку.
  • Через 3 дні злийте розсіл прокип'ятіть його 1-2 хвилини. Залийте гарячим розсолом огірки до верху банки, закрийте щільними капроновими кришками, Якщо розсолу не вистачає, додайте водив киплячу воду, щоб прокипіли разом зі старим розсолом.
  • Коли банки охолонуть, ще раз злийте розсіл, закип'ятіть його та залийте ним огірки. Після чого закатайте банки з огірками.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Цей лайфхак виручить: Що робити, якщо улюблені джинси сіли після прання

четвер, 21 листопад 2024, 22:10

Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...