Господиням на замітку! Як заточити тертку і ніж м'ясорубки за 10 хвилин - перевірені способи

Ніщо не вічне - в тому числі і кухонне приладдя. Терка і м'ясорубка - незамінні помічники будь-якої господині, які завжди повинні бути гострими. Для тих, у кого немає можливості віддати їх фахівцям на оновлення, розповідаємо, як заточити тертку або як заточити ніж м'ясорубки вручну, передають Патріоти України.

Як заточити ніж м'ясорубки наждачкою - бабусин метод

Перший варіант - взяти кілька аркушів наждачного паперу з різною зернистістю. Діапазон повинен бути від 600 до 1200, тому що вам необхідний перехід від менш до більш густого зерна. В цьому і криється секрет гострих ножів м'ясорубки - якщо точити їх наждачкою однієї зернистості, результат буде набагато гірше.

Для того, щоб зрозуміти, як заточити ніж на радянську м'ясорубку правильно, просто виконуйте інструкцію - робіть кругові рухи наждачкою по поверхні кілька хвилин. Потім беріть наступний лист з більшою зернистістю і повторюйте процедуру. Терти потрібно тільки з одного боку - тильна частина ножа заточування не потребує. Таким же чином, за допомогою наждачного паперу, можна заточити і тертку.

Як заточити ніж м'ясорубки каменем - технологія

Точильний камінь - зручне пристосування, яке можна купити в будь-якому господарському магазині. За допомогою його вийде повернути гостроту не тільки частинам м'ясорубки, але і ножам, ножицям і навіть пилам.

Для того, щоб скористатися каменем правильно, вам потрібно притиснути лезо до нього і швидко обертати по колу, щоб заточити лезо рівномірно. Так робити 3-5 хвилин до отримання потрібного результату. Враховуйте, що ніж м'ясорубки завжди працює в парі з сіткою, тому точити їх потрібно разом. Якщо якийсь один механізм буде тупим, то вся ваша праця піде нанівець.

Як заточити тертку кухлем - цікавий лайфхак

Деякі господині використовують одне кухонне приладдя, щоб "оживити" інше - так це працює і в цьому випадку. Візьміть чашку, переверніть, і абразивної частиною на дні кухоля натріть леза терки. Робити це потрібно протягом 5 хвилин, потім помити тертку і перевірити - якщо наточили недостатньо, то продовжити процес.

Як заточити тертку фольгою - унікальний метод

Ще один варіант - використовувати фольгу для заточування терки. Вам потрібно скрутити з фольги кілька кульок і натерти їх на тертці. Суть даного методу в тому, що метал треться об метал, тільки один кришиться, а другий заточується.

Напилок і ніж - використовуємо, якщо затупилася терка

Цей метод вважається одним з найефективніших, але вам доведеться знатно попрацювати. Знайдіть круглий напилок, кінець якого буде за розміром збігатися з лезами терки. Потім наточити напилком кожен отвір терки, а в кінці ножем прокрутити всередині них. Так у вас вийде зняти залишки бруду з лез і швидко заточити їх.

Японський водний ритуал: ТОП-3 прості кроки для схуднення, краси та енергії

п’ятниця, 5 вересень 2025, 17:10

Японський ритуал пиття води - це не дієта, а спосіб усвідомленої турботи про своє здоров’я та правильну гідратацію. Цей метод довів свою ефективність у боротьбі з втомою, проблемами травлення, головним болем та навіть допомагає підтримувати здорову ваг...

Розставлено крапки над "і": Чи можна ставити гарячу каструлю в холодильник

п’ятниця, 5 вересень 2025, 16:08

У кожному домі трапляється ситуація, коли після вечері залишається суп чи інша страва в каструлі, і постає питання: чи можна поставити її гарячою в холодильник? Здається, це простий спосіб швидко прибрати їжу, але насправді таке рішення має низку непри...