Ніщо не вічне - в тому числі і кухонне приладдя. Терка і м'ясорубка - незамінні помічники будь-якої господині, які завжди повинні бути гострими. Для тих, у кого немає можливості віддати їх фахівцям на оновлення, розповідаємо, як заточити тертку або як заточити ніж м'ясорубки вручну, передають Патріоти України.
Перший варіант - взяти кілька аркушів наждачного паперу з різною зернистістю. Діапазон повинен бути від 600 до 1200, тому що вам необхідний перехід від менш до більш густого зерна. В цьому і криється секрет гострих ножів м'ясорубки - якщо точити їх наждачкою однієї зернистості, результат буде набагато гірше.
Для того, щоб зрозуміти, як заточити ніж на радянську м'ясорубку правильно, просто виконуйте інструкцію - робіть кругові рухи наждачкою по поверхні кілька хвилин. Потім беріть наступний лист з більшою зернистістю і повторюйте процедуру. Терти потрібно тільки з одного боку - тильна частина ножа заточування не потребує. Таким же чином, за допомогою наждачного паперу, можна заточити і тертку.
Точильний камінь - зручне пристосування, яке можна купити в будь-якому господарському магазині. За допомогою його вийде повернути гостроту не тільки частинам м'ясорубки, але і ножам, ножицям і навіть пилам.
Для того, щоб скористатися каменем правильно, вам потрібно притиснути лезо до нього і швидко обертати по колу, щоб заточити лезо рівномірно. Так робити 3-5 хвилин до отримання потрібного результату. Враховуйте, що ніж м'ясорубки завжди працює в парі з сіткою, тому точити їх потрібно разом. Якщо якийсь один механізм буде тупим, то вся ваша праця піде нанівець.
Деякі господині використовують одне кухонне приладдя, щоб "оживити" інше - так це працює і в цьому випадку. Візьміть чашку, переверніть, і абразивної частиною на дні кухоля натріть леза терки. Робити це потрібно протягом 5 хвилин, потім помити тертку і перевірити - якщо наточили недостатньо, то продовжити процес.
Ще один варіант - використовувати фольгу для заточування терки. Вам потрібно скрутити з фольги кілька кульок і натерти їх на тертці. Суть даного методу в тому, що метал треться об метал, тільки один кришиться, а другий заточується.
Цей метод вважається одним з найефективніших, але вам доведеться знатно попрацювати. Знайдіть круглий напилок, кінець якого буде за розміром збігатися з лезами терки. Потім наточити напилком кожен отвір терки, а в кінці ножем прокрутити всередині них. Так у вас вийде зняти залишки бруду з лез і швидко заточити їх.
Шоколад - улюблений десерт мільйонів, спокуса, перед якою важко встояти. Експерти попереджають - деякі інгредієнти, що містяться у складі шоколаду, можуть бути не лише шкідливими для здоров'я, а й викликати справжню залежність. Про які складові шоколад...
Знавці авторинку, які раніше назвали шість найпоширеніших помилок при купівлі вживаної автівки, назвали характерний пробіг для машини, яку варто купувати на вторинці, передають Патріоти України. Профільне видання mashyna.com.ua поспілкувалося із досвід...