Господиням на замітку! Як зберегти колір зелені в супі

Зелень - важливий інгредієнт для перших страв. Петрушка або кріп не тільки покращують смак супу, але й роблять рідку страву набагато більш апетитною. Однак це відбувається лише за умови збереження у компонента яскравого зеленого кольору, передають Патріоти України.

Подробиці

Справа в тому, що під впливом високих температур інгредієнт нерідко втрачає свій колір. Суп стає менш смачним. Крім того, він перестає красиво виглядати у тарілці. Що ж потрібно зробити для того, щоб зелень залишилася яскравою та не втратила своїх корисних якостей. Секрет – у додатковому інгредієнті.

Що додати до каструлі

У ролі секретного компонента виступає харчова сода. Відправити цей засіб у каструлю потрібно вчасно.

Так, сипкий інгредієнт повинен опинитися у блюді разом із нарізаною зеленню.

Дуже важливо, щоб зелень і сода потрапили в суп після вимкнення вогню, інакше хитрість не спрацює.

Про що ще важливо пам’ятати

Об’єм соди повинен бути мінімальним. Досить невеликої щіпки, яка поміститься на кінчик ножа.

У цьому випадку засіб не вплине на смакові якості страви.

Після того, як сода і зелень опинилися в приготованому супі, страву необхідно ретельно перемішати.

У результаті зелень збереже прекрасний зовнішній вигляд та яскравий аромат.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Це може здивувати! Вчені назвали найефективніший спосіб уберегти мозок від старіння

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:07

Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...