Господиням на замітку! Як зберегти колір зелені в супі

Зелень - важливий інгредієнт для перших страв. Петрушка або кріп не тільки покращують смак супу, але й роблять рідку страву набагато більш апетитною. Однак це відбувається лише за умови збереження у компонента яскравого зеленого кольору, передають Патріоти України.

Подробиці

Справа в тому, що під впливом високих температур інгредієнт нерідко втрачає свій колір. Суп стає менш смачним. Крім того, він перестає красиво виглядати у тарілці. Що ж потрібно зробити для того, щоб зелень залишилася яскравою та не втратила своїх корисних якостей. Секрет – у додатковому інгредієнті.

Що додати до каструлі

У ролі секретного компонента виступає харчова сода. Відправити цей засіб у каструлю потрібно вчасно.

Так, сипкий інгредієнт повинен опинитися у блюді разом із нарізаною зеленню.

Дуже важливо, щоб зелень і сода потрапили в суп після вимкнення вогню, інакше хитрість не спрацює.

Про що ще важливо пам’ятати

Об’єм соди повинен бути мінімальним. Досить невеликої щіпки, яка поміститься на кінчик ножа.

У цьому випадку засіб не вплине на смакові якості страви.

Після того, як сода і зелень опинилися в приготованому супі, страву необхідно ретельно перемішати.

У результаті зелень збереже прекрасний зовнішній вигляд та яскравий аромат.

Народні прикмети на 7 квітня. Що українці спрадавна не забували роботи цього дня, аби зберегти та примножити добробут

понеділок, 7 квітень 2025, 7:05

Православне свято 7 квітня (20 квітня за старим стилем) - день пам'яті преподобного Георгія, сповідника, митрополита Митиленського. За юліанським календарем - Благовіщення Пресвятої Богородиці, одне з 12 найбільших християнських свят року, нагадують ...

Це може здивувати! Учені з’ясували, як насправді гаджети впливають на сон

неділя, 6 квітень 2025, 18:10

Учені з’ясували, що звичка користуватися ґаджетами перед сном і одразу після значно збільшує ризик безсоння і скорочує тривалість сну, передають Патріоти України. У дослідженні, що охопило понад 45 000 молодих людей у Норвегії, було виявлено, що кожна ...