Господиням на замітку! Як зробити так, щоб варені яйця добре чистилися - маленькі хитрощі

Варені яйця ідеально підходить для ідеального сніданку чи простого перекусу. Проте процес їхнього очищення від шкаралупи багатьом здається дратівливим. На щастя, у кулінарії є свої маленькі секрети, які можуть спростити цей процес, передають Патріоти України.

Дотримуючись цих невеликих правил, ви зможете без нервів і псування продукту очистити його від шкаралупи. Простими способами поділилися на сайті vazhnoznat.

Як зварити яйце, щоб воно легко чистилося

  1. Чим свіжіше яйце, тим гірше воно чиститиметься. Краще брати яйця, що полежали в холодильнику близько тижня.
  2. Перед варінням охолоджені яйця повинні зігрітися до кімнатної температури.
  3. Зробіть маленький, не надто глибокий отвір у закругленій частині яйця за допомогою голки, шпильки або кнопки.
  4. Не кидайте яйця в киплячу воду. Краще холодну, щоб над поверхнею яєць залишалося приблизно на палець води. Потім поставте на вогонь.
  5. Після закипання киньте у воду чайну ложку солі чи харчової соди.
  6. Відразу після варіння покладіть яйця під холодну проточну воду.
  7. Починайте чистити з тупого кінця.

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...