Якщо немає соковижималки, як приготувати натуральний томатний сік на зиму, передають Патріоти України
Навіть якщо вдома не має соковидавлювача, не засмучуйтеся, смачний томатний сік можна приготуватися і без неї. Готувати доведеться трохи довше, але сік вийде не гіршим за магазинний, натуральним та якісним.
Як зробити томатний сік у блендері
Для приготування цього томатного соку потрібна лише сіль та цукор та помідори.
Інгредієнти:
помідори будь-якого сорту - 3 кг,
сіль - 20 г,
цукор - 50 г.
Щоб приготувати у такий спосіб томатний сік, потрібний блендер та сито чи друшляк
Помідори беремо будь-якого сорту, головне, щоб вони були соковитими.
Просушити помідори та вирізати місце, де вони з'єднуються з ніжкою. Томати порізати та змолоти у блендері.
Після цього суміш виливаємо у каструлю, доводимо до кипіння. Проварюємо 20 хвилинСуміш потрібно постійно перемішувати, піну збирати не потрібно. Через деякий час піна всідається, а рідина піднімається вгору.
Через 20 хвилин проціджуємо та перетираємо гарячий сік через сито чи друшляк. Все зайве залишається на сит
З вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 літри соку. Виливаємо його у місткість, доводимо до кипіння, додаємо сіль та цукор. Доводимо до кипіння і кип'ятимо не більше 5 хвилин на слабому вогні.
Виливаємо сік у стерилізовані банки та закручуємо кришками.
Накриваємо банки, щоб вони простояли в теплі ніч.
Як приготувати томатний сік за допомогою м'ясорубки
Якщо не має ні соковижималки, ні блендера, для приготування томатного соку можна скористатися м'ясорубкою, причому без різниці, чи буде це стара м'ясорубка, чи сучасна модель.
Беремо для приготування соку інгредієнти в тій самій пропорції.
Томати миємо, сушимо та нарізаємо на зручні для перекручування частини, вилучивши плодоніжку.
Перекручуємо помідори у м'ясорубці
Як приготувати томатний сік за допомогою м'ясорубки
Далі повторюємо ті самі кроки, як і у випадку приготування соку за допомогою блендера.
Доводимо суміш у каструлі до кипіння, варимо 20 хвилин.
Проціджуємо та перетираємо гарячий сік через сито чи друшляк, можна використати марлю.
Наливаємо проціджений сік у місткість, доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, варимо 5 хвилин на слабому вогні.
Розливаємо в банки та закриваємо.
Якщо не має жодної техніки, як зробити томатний сік
В такому випадку помиті помідори потрібно порізати, викласти в каструлю, закип'ятити. Проварити, помішуючи 20 хвилин. Отриману суміш протерти через друшляк, сито, марлю. Сік поставити на вогонь, довести до кипіння, додати сіль, цукор, проварити 5 хвилин та розлити по банках.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...