Господиням на замітку! Як зварити буряк, щоб він не втратив колір

Щоб буряк зберіг колір, варити овоч потрібно в цілому та неочищеному вигляді, передають Патріоти України.

Помийте буряки, покладіть у каструлю і залийте водою. Хвостики не потрібно обрізати.

Подробиці

Залежно від сорту та розміру буряка на варіння йде від 1 до 2,5 години.

Якщо відварюються кілька коренеплодів у каструлі, вони мають бути приблизно однакового розміру, інакше вони не дійдуть готовності в один час.

Досвідчені господині варять коренеплід цілим. Якщо буряк перед варінням розрізати, він втратить колір.

Щоб цього не сталося, воду потрібно підкислити. Після закипання додайте в каструлю 2-3 столові ложки оцту чи лимонного соку.

Якщо овоч раптом під час варіння трісне або відійде шкірка, через кислоту у воду не піде багато соку.

Після варіння буряки заливають холодною водою, а потім очищають.

Якщо овоч використовується для салату, то відразу після нарізки буряки потрібно залити олією. Тоді інші інгредієнти не забарвляться у бордовий колір.

Джерело: ПростоВей

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...