Господиням на замітку! Як зварити буряк, щоб він не втратив колір

Щоб буряк зберіг колір, варити овоч потрібно в цілому та неочищеному вигляді, передають Патріоти України.

Помийте буряки, покладіть у каструлю і залийте водою. Хвостики не потрібно обрізати.

Подробиці

Залежно від сорту та розміру буряка на варіння йде від 1 до 2,5 години.

Якщо відварюються кілька коренеплодів у каструлі, вони мають бути приблизно однакового розміру, інакше вони не дійдуть готовності в один час.

Досвідчені господині варять коренеплід цілим. Якщо буряк перед варінням розрізати, він втратить колір.

Щоб цього не сталося, воду потрібно підкислити. Після закипання додайте в каструлю 2-3 столові ложки оцту чи лимонного соку.

Якщо овоч раптом під час варіння трісне або відійде шкірка, через кислоту у воду не піде багато соку.

Після варіння буряки заливають холодною водою, а потім очищають.

Якщо овоч використовується для салату, то відразу після нарізки буряки потрібно залити олією. Тоді інші інгредієнти не забарвляться у бордовий колір.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...

Ваш смартфон розряджається надто швидко? Ви робите ці помилки щодня

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:08

Власники смартфонів часто помічають: уже через кілька місяців після покупки акумулятор працює значно гірше, ніж на початку. Експерти пояснюють - у цьому винні щоденні звички користувачів, які поступово знижують ємність батареї, передають Патріоти Украї...