Господиням на замітку! Як зварити буряк, щоб він не втратив колір

Щоб буряк зберіг колір, варити овоч потрібно в цілому та неочищеному вигляді, передають Патріоти України.

Помийте буряки, покладіть у каструлю і залийте водою. Хвостики не потрібно обрізати.

Подробиці

Залежно від сорту та розміру буряка на варіння йде від 1 до 2,5 години.

Якщо відварюються кілька коренеплодів у каструлі, вони мають бути приблизно однакового розміру, інакше вони не дійдуть готовності в один час.

Досвідчені господині варять коренеплід цілим. Якщо буряк перед варінням розрізати, він втратить колір.

Щоб цього не сталося, воду потрібно підкислити. Після закипання додайте в каструлю 2-3 столові ложки оцту чи лимонного соку.

Якщо овоч раптом під час варіння трісне або відійде шкірка, через кислоту у воду не піде багато соку.

Після варіння буряки заливають холодною водою, а потім очищають.

Якщо овоч використовується для салату, то відразу після нарізки буряки потрібно залити олією. Тоді інші інгредієнти не забарвляться у бордовий колір.

Джерело: ПростоВей

Народні прикмети на 10 вересня. Що цього дня спрадавна робили українці аби привернути у свій дім щастя

вівторок, 10 вересень 2024, 7:05

10 вересня за новим церковним календарем (23 вересня за старим) - день пам'яті святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських, і преподобного Павла Послушливого, Києво-Печерського. . За старим календарним стилем - день пам'яті святої Анни Пророчиці, І...

Ви будете здивовані! Що означає символ "℮" на упаковці з продуктами

вівторок, 10 вересень 2024, 6:39

На продуктах, що продаються в магазинах завжди є маленька літера "е", і для цього є важлива причина, передають Патріоти України. Поряд з вагою, штрих-кодом і логотипами авторських прав, знаходиться маленька літера "е", яку ми навіть не помічаємо. Але, ...