Господиням на замітку! Як зварити буряк, щоб він не втратив колір

Щоб буряк зберіг колір, варити овоч потрібно в цілому та неочищеному вигляді, передають Патріоти України.

Помийте буряки, покладіть у каструлю і залийте водою. Хвостики не потрібно обрізати.

Подробиці

Залежно від сорту та розміру буряка на варіння йде від 1 до 2,5 години.

Якщо відварюються кілька коренеплодів у каструлі, вони мають бути приблизно однакового розміру, інакше вони не дійдуть готовності в один час.

Досвідчені господині варять коренеплід цілим. Якщо буряк перед варінням розрізати, він втратить колір.

Щоб цього не сталося, воду потрібно підкислити. Після закипання додайте в каструлю 2-3 столові ложки оцту чи лимонного соку.

Якщо овоч раптом під час варіння трісне або відійде шкірка, через кислоту у воду не піде багато соку.

Після варіння буряки заливають холодною водою, а потім очищають.

Якщо овоч використовується для салату, то відразу після нарізки буряки потрібно залити олією. Тоді інші інгредієнти не забарвляться у бордовий колір.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Ромашковий чай може бути небезпечним - ось кому не варто пити

субота, 1 листопад 2025, 23:10

Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...

Не робіть помилок! Чому туш склеює вії

субота, 1 листопад 2025, 19:10

Купуючи собі туш, ми сподіваємось, що вона виправдає обіцянки з реклами – буде гарно розділяти вії, робити їх довшими та густішими на вигляд. Але нерідко результат у макіяжі виявляється не таким вдалим. Що ж може призводити до цього, передають Патріоти...