Господиням на замітку: Якщо мариновані огірки стали м'якими - як знову зробити їх хрусткими та пружними

Мариновані огірки – це смачна закуска на всі випадки життя. В ідеалі вони виходять хрумкими, соковитими та мають щільну текстуру. Проте нерідко в процесі зберігання вони стають м’якими та втрачають пружність. Утім, це цілком реально виправити, передають Патріоти України.

Чому мариновані огірки стали м'якими?

1. Порушення герметичності – виникає внаслідок використання кришок низької якості, нещільне закочування або несправного ключа.

2. Недотримання пропорцій інгредієнтів – недостатня кількість солі, багато цукру, мало спецій тощо.

3. Неправильне складання овочів – мається на увазі занадто сильне, або навпаки слабке утрамбування.

4. Неналежні умови зберігання – зберігаючи заготівлі у теплій кімнаті, стати м'якими вони вже можуть через місяць-два. Оптимальна температура від 0 до +3 °С.

Як зробити огірки знову пружними і хрусткими?

Допоможе у цьому один простий спосіб. Для цього потрібно взяти томатний сік або розведену томатну пасту (1 л) та змішати її з сіллю (3 ст. л.). За бажанням можна додати спеції та цукор. Утворену рідину потрібно прокип'ятити та охолодити. Паралельно викласти огірки у чисту банку, залити охолодженим розсолом, закрити та залишити в холодильнику на декілька днів.

Це може здивувати! Що відбувається з мозком під час прослуховування музики

понеділок, 3 червень 2024, 3:25

Музика використовується у різних життєвих ситуаціях - від занять спортом, до розслабленої медитації. Згідно з результатами досліджень, атлети, які слухали музику перед тренуванням, збільшили свою силу та витривалість. У свою чергу вчені стверджують, що...

А ви це знали? Чому картоплю треба класти в воду після закипання

неділя, 2 червень 2024, 21:15

Зварити картоплю можуть всі. Можна навіть почути слова, що не треба нас вчити, й так все знаємо. Ніколи не пізно вчитися новому. Не всі знають деякі нюанси, а в кулінарії їх дуже багато. . Картоплю переважно після чищення відразу заливають водою та від...