Господиням на замітку! Хитрість, яка допоможе зберегти хліб свіжим

Хліб пліснявіє в основному через діяльність міцеліальних грибів, до яких належать пеніцили, аспергіли, мукорові та інші, передають Патріоти України.

Гриби виділяють ферменти, за допомогою яких відбувається гідроліз крохмалю, білків та жирів. Побічні продукти надають хлібу неприємного смаку і запаху. Рано чи пізно будь-який хліб запліснявіє. Це природний процес, який неможливо зупинити. Але його можна відкласти.

Подробиці

При цьому необов’язково вдаватися до радикальних засобів. Достатньо скористатися звичайною сіллю.

У хлібницю чи контейнер, де лежить хліб, поставте мисочку чи іншу ємність із сіллю. Хлорид натрію можна замінити рафінованим цукром.

Сіль (цукор) допомагає підтримувати однаковий рівень вологості. Тому хліб довше залишається свіжим.

Якщо хліба залишається дуже багато, то господині просто кладуть його в холодильник або навіть морозильник. Завдяки цьому термін його зберігання збільшується на кілька днів.

Дачникам на замітку! Як прискорити ріст розсади

вівторок, 25 лютий 2025, 11:40

Здорова та міцна розсада – запорука хорошого урожаю. Тому кожен городник готовий випробовувати різні лайфхаки із догляду за молодими рослинами. Зокрема, різні варіанти підживлення, передають Патріоти України. Якісне добриво для розсади, яке не обпалит...

Творять дива! Прості хитрощі, які наближають схуднення

вівторок, 25 лютий 2025, 10:56

Різкі дієти й надмірні фізичні навантаження рідко дають довгостроковий результат, а тому краще обмежувати шкідливі продукти по одному. Тож, якщо ви хочете схуднути й утримати вагу, змінюйте звички поступово, щоб вони стали частиною вашого буденного жит...