Господиням на замітку! Хитрість, яка допоможе зберегти хліб свіжим

Хліб пліснявіє в основному через діяльність міцеліальних грибів, до яких належать пеніцили, аспергіли, мукорові та інші, передають Патріоти України.

Гриби виділяють ферменти, за допомогою яких відбувається гідроліз крохмалю, білків та жирів. Побічні продукти надають хлібу неприємного смаку і запаху. Рано чи пізно будь-який хліб запліснявіє. Це природний процес, який неможливо зупинити. Але його можна відкласти.

Подробиці

При цьому необов’язково вдаватися до радикальних засобів. Достатньо скористатися звичайною сіллю.

У хлібницю чи контейнер, де лежить хліб, поставте мисочку чи іншу ємність із сіллю. Хлорид натрію можна замінити рафінованим цукром.

Сіль (цукор) допомагає підтримувати однаковий рівень вологості. Тому хліб довше залишається свіжим.

Якщо хліба залишається дуже багато, то господині просто кладуть його в холодильник або навіть морозильник. Завдяки цьому термін його зберігання збільшується на кілька днів.

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...