Господиням на замітку! Хитрість, яка допоможе зберегти хліб свіжим

Хліб пліснявіє в основному через діяльність міцеліальних грибів, до яких належать пеніцили, аспергіли, мукорові та інші, передають Патріоти України.

Гриби виділяють ферменти, за допомогою яких відбувається гідроліз крохмалю, білків та жирів. Побічні продукти надають хлібу неприємного смаку і запаху. Рано чи пізно будь-який хліб запліснявіє. Це природний процес, який неможливо зупинити. Але його можна відкласти.

Подробиці

При цьому необов’язково вдаватися до радикальних засобів. Достатньо скористатися звичайною сіллю.

У хлібницю чи контейнер, де лежить хліб, поставте мисочку чи іншу ємність із сіллю. Хлорид натрію можна замінити рафінованим цукром.

Сіль (цукор) допомагає підтримувати однаковий рівень вологості. Тому хліб довше залишається свіжим.

Якщо хліба залишається дуже багато, то господині просто кладуть його в холодильник або навіть морозильник. Завдяки цьому термін його зберігання збільшується на кілька днів.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...