"Складно уявити різдвяний стіл без куті. Варіантів цієї страви безліч. Я вирішив приготувати класичний варіант - з медом і сухофруктами. Але, звичайно, додав трохи від себе - сюди чудово вписується корінь імбиру і лимонна цедра. З цими доповненнями класична кутя з пшениці виходить особливо смачною, радить Євген Клопотенко, передають Патріоти України, і продовжує:
"Пшеницю (1 склянка) залийте 4 склянками води на ніч для набухання. Вранці злийте воду і залийте новими 4 склянками води. Варіть на невеликому вогні 1 годину до готовності. Якщо після того, як пшениця буде повністю готова, залишиться трохи води, то її потрібно злити.
Ще в теплу кашу додайте 50 г вершкового масла, так смак пшениці вийде більш насиченим. Курагу (100 г) наріжте невеликими кубиками. Якщо у вас дуже тверда курага, можете її попередньо запарити в окропі протягом 5 хвилин.
Додайте в кашу нарізану кубиками курагу і жменю родзинок. Потім додайте мак (2 ст. л.) і 1 см кореня імбиру, натертого на дрібній тертці. Додайте жменю рубаних волоських горіхів і перемішайте кашу, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися.
Лимон (1 шт.) добре помийте і обсушіть. Натріть цедру лимона на дрібній тертці. Додайте в кутю 2-3 ст. л. меду і натерту цедру лимона. Додайте 1-2 ст. л. лимонного соку і ще раз добре перемішайте. Залиште кутю мінімум на 2 години в холодильнику, щоб вона настоялася".
Едд Чайна, відомий телеведучий та експерт з ремонту автомобілів, застерігає водіїв від помилки, яка може призвести до повної втрати гальм. Йдеться про неправильний ремонт гальмівної системи, зокрема головного гальмівного циліндра. Про це пише "Автопіло...
Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...