Господиням на замітку! Лайфхак, як розморозити фарш за 5 хвилин

Фарш можна розморожувати добу, а можна і 5 хвилин - залежить від того, як терміново він вам потрібен. Але головне не це - після будь-якого розморожування м'ясо має зберегти свої поживні речовини і смакові якості. Розповідаємо, як правильно його розморозити, передають Патріоти України.

Як і скільки розморожувати фарш

Розморожувати фарш краще через холодильник. Це довго, але це - найбезпечніший спосіб, бо саме так м'ясо відтає поступово, зберігаючи колір і смак, а бактерії в прохолодному середовищі не так активно розмножуються.

Покладіть фарш на тарілку і залиште його в холодильнику на 24 години. Після розморожування фарш краще відразу використовувати, в крайньому випадку - на наступний день.

Як розморозити фарш у воді

Чи можна розморожувати фарш під водою? Можна, але це потрібно робити правильно:

  • по-перше, фарш, який ви збираєтеся розморожувати у воді, повинен залишатися в упаковці, пакеті або харчовій плівці, інакше з нього у воду підуть і смак, і велика частина поживних речовин;
  • другий момент - класти заморожене м'ясо потрібно в холодну воду - всупереч поширеній думці гаряча вода не прискорює розмороження, бо зверху фарш відтає, а всередині залишається мерзлим, і, плюс до всього, в гарячій воді активно розмножуються бактерії.

У воді фарш розморозиться за годину, і з нього потрібно відразу ж готувати. Можна також залишити м'ясо під струменем холодної проточної води - тоді для розморожування знадобиться 15-20 хвилин, але це економічно невигідний спосіб.

Як розморозити фарш в мікрохвильовці

Якщо розморожування через холодильник і під водою вам не підходить, то є інший спосіб, як швидко розморозити фарш.

Покладіть заморожене м'ясо в мікрохвильовку і включіть режим "Розморожування", якщо такий є, або ж встановіть самі мікрохвильовку на 50% потужності - для розморожування знадобиться 3-5 хвилин, залежно від кількості фаршу. Розморожувати потрібно імпульсно - тобто, кожні 30 хвилин його перевертати, щоб він відтавав рівномірно. З фаршу, розмороженого в мікрохвильовці, готувати потрібно відразу.

Як розморозити фарш без мікрохвильовки

Якщо мікрохвильовки немає, то швидко розморозити фарш можна на водяній бані. Для цього потрібно зняти упаковку з м'яса, помістити його в миску, а миску поставити в каструлю з водою.

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...

Ви будете здивовані! ТОП-17 міфів про кішок, у які варто припинити вірити

четвер, 28 березень 2024, 9:48

Jaw-Dropping Facts відокремили факти від вигадки. Нижче ви знайдете найпоширеніші міфи, які століттями заважають жити цим милим створінням, пише ТСН, передають Патріоти України. Кішки завжди приземляються на лапи . Кішки часто приземляються на лапи, ...