Господиням на замітку! Найпростіші та найефективніші способи відрізнити натуральне вершкове масло від небезпечної підробки

Вершкове масло - це продукт, який фальсифікують найчастіше. Замість натурального молочного жиру в олію можуть додавати не тільки рослинні жири, а й інші небезпечні для здоров'я людини добавки. Щоб уникнути вживання шкідливого вершкового масла, слід вміти відрізняти натуральний продукт від підробки, передають Патріоти України.

Натуральне вершкове масло має бути світло-жовтого кольору. Занадто біле чи, навпаки, насичено-жовте краще не купувати. Перед вами або спред із рослинного жиру, або штучно підфарбований продукт.

Покладіть на кілька годин у морозилку вершкове масло, а потім спробуйте його нарізати. Натуральний продукт повинен кришитися, масло з добавками різатиметься тонкими пластинками. Якщо опустити в окріп шматочок вершкового масла, то натуральне повільно танутиме і забарвлюватиме воду в молочний колір. Фальсифікований продукт розтане дуже швидко.

Якісна вершкова олія в спеку стане м'якою, рослинна - перетвориться на жовту напівпрозору рідину. Якщо опустити шматочок вершкового масла в розчин марганцівки і він світлішає, це говорить про натуральності продукту. Якщо колір не зміниться, то в марганцівку ви опускали не масло, а в кращому випадку спред.

Перевірте себе! Який колір побачили першим? Тест покаже ваші приховані риси

неділя, 7 грудень 2025, 5:40

Оптичні ілюзії завжди викликали особливий інтерес. За кілька секунд вони здатні показати не лише несподівану картинку, а й несподівану правду про нас самих. Просте запитання "який колір ви побачили першим" перетворюється на маленьке дослідження інтуїці...

А ви це знали? Чому не можна зберігати яйця в дверцятах холодильника

субота, 6 грудень 2025, 23:40

Яйця - дуже смачний, корисний і цінний продукт, який фахівці рекомендують їсти щодня. З них можна приготувати смачну яєчню, а також омлети, салати, і просто зварити яйця пашот, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz розповідає, чому не можна збе...