Господиням на замітку! Навіщо додавати сіль у солодку випічку

У рецептах десертів нерідко згадується такий інгредієнт, як сіль. Здавалося б, ця спеція не потрібна у солодкій випічці: солоний компонент лише погіршить смак майбутньої страви. Однак досвідчені кулінари не погоджуються з цим твердженням, передають Патріоти України.

Подробиці

Навпаки, кухарі наполягають на необхідності додавання солі в тісто для пирогів, печива та інших солодощів.

Навіщо додавати сіль у тісто

Можна назвати відразу кілька причин, що пояснюють важливість використання хлориду натрію при приготуванні солодощів.

По-перше, не варто забувати, що спеція є підсилювачем смаку. Сіль допоможе розкрити аромат інгредієнтів випічки. А ось несолене тісто буде прісним.

По-друге, сіль покращує консистенцію тіста за рахунок зміцнення клейковини. Борошнова основа набуває пружності.

По-третє, якщо не посолити майбутню випічку, вона може виявитися занадто сухою. А ось наявність солі сприятиме збереженню певної вологості та появі соковитості у начинки.

Скільки додавати солі

Зрозуміло, надлишок цього продукту не призведе ні до чого хорошого. Якщо ви додасте у тісто занадто багато солі, то ви просто зіпсуєте блюдо.

Сіль покращує смак випічки лише за умови помірного використання. Половини чайної ложки буде цілком достатньо.

Візьміть на замітку: Названо подарунки, які не варто дарувати дорослим і дітям на Новий рік

п’ятниця, 27 грудень 2024, 8:24

У розпалі – період вибору новорічних подарунків. Це завжди приємна, але водночас і відповідальна справа. Щоб уникнути розчарувань та незручних ситуацій, варто знати про деякі категорії подарунків, які краще не дарувати, передають Патріоти України. Част...

Все просто: Як не допустити появи жучків в квасолі, яку ви зберігаєте

п’ятниця, 27 грудень 2024, 8:13

Дрібні жучки можуть оселитися в банці квасолі навіть у тому випадку, якщо вона була щільно закрита кришкою. Знищує запаси жук-зернівка, та не він сам, а його личинки, які потрапляють у стручки квасолі ще тоді, коли вона була на городі. Помітити їх під ...