Господиням на замітку! Позбавить плям і освіжить: Простий спосіб без "хімії" зберегти колір білих речей

Білий або просто дуже світлий одяг, рушники та постільна білизна навіть при використанні якісних засобів для прання з часом можуть набувати більш тьмяного та брудного відтінку, сіріти або жовтіти. Чимало проблем може завдати й видалення плям від їжі або сильних забруднень, передають Патріоти України.

Є простий спосіб, як освіжити та повернути тканині початковий колір, не вдаючись до магазинних відбілювачів. Допоможе в цьому звичайний лимонний сік.

Як і рідкі засоби для прання, лимонний сік можна просто додати в барабан або налити в дозатор лотка пральної машини. Можна використовувати концентрований сік, або вичавити його з плоду самостійно (головне – добре відфільтрувати від м'якоті). На барабан стандартної пральної машини достатньо 125 мл соку. Далі залишиться вибрати звичайний цикл прання.

Оцінити результат можна, коли білий одяг, рушники та постільна білизна трохи висохнуть. Вже після одного прання їх колір стане яскравішим. А якщо використовувати лимонний сік при кожному пранні, результати будуть більш вражаючими. Цей засіб підійде не тільки для білих, а й для речей інших світлих відтінків: кремового, бежевого, блакитного.

Як пояснює експерт Брет Джексон, лимонний сік – це натуральний дезінфікуючий засіб. Крім цього, він пом'якшує волокна тканини, надає їй свіжого аромату, сприяє видаленню плям.

"Це також натуральний відбілювач, тому він допомагає освітлити білизну. Додавання невеликої кількості лимонного соку допоможе одягу залишатися яскравим і чистим", – каже фахівець. Джексон зазначає, що кислота, що міститься в лимонному соку, дбайливо ставиться до тканин і не пошкоджує їх волокна, як це можуть зробити деякі хімічні засоби.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...