Господиням на замітку! Позбавить плям і освіжить: Простий спосіб без "хімії" зберегти колір білих речей

Білий або просто дуже світлий одяг, рушники та постільна білизна навіть при використанні якісних засобів для прання з часом можуть набувати більш тьмяного та брудного відтінку, сіріти або жовтіти. Чимало проблем може завдати й видалення плям від їжі або сильних забруднень, передають Патріоти України.

Є простий спосіб, як освіжити та повернути тканині початковий колір, не вдаючись до магазинних відбілювачів. Допоможе в цьому звичайний лимонний сік.

Як і рідкі засоби для прання, лимонний сік можна просто додати в барабан або налити в дозатор лотка пральної машини. Можна використовувати концентрований сік, або вичавити його з плоду самостійно (головне – добре відфільтрувати від м'якоті). На барабан стандартної пральної машини достатньо 125 мл соку. Далі залишиться вибрати звичайний цикл прання.

Оцінити результат можна, коли білий одяг, рушники та постільна білизна трохи висохнуть. Вже після одного прання їх колір стане яскравішим. А якщо використовувати лимонний сік при кожному пранні, результати будуть більш вражаючими. Цей засіб підійде не тільки для білих, а й для речей інших світлих відтінків: кремового, бежевого, блакитного.

Як пояснює експерт Брет Джексон, лимонний сік – це натуральний дезінфікуючий засіб. Крім цього, він пом'якшує волокна тканини, надає їй свіжого аромату, сприяє видаленню плям.

"Це також натуральний відбілювач, тому він допомагає освітлити білизну. Додавання невеликої кількості лимонного соку допоможе одягу залишатися яскравим і чистим", – каже фахівець. Джексон зазначає, що кислота, що міститься в лимонному соку, дбайливо ставиться до тканин і не пошкоджує їх волокна, як це можуть зробити деякі хімічні засоби.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...