Господиням на замітку! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України.

Ось тільки варто задуматись, що краще – картопля чи хліб. Ось що думають із цього приводу досвідчені куховарки.

Подробиці

Пишні та соковиті котлети вийдуть, якщо додати овочі. Хліб, тим паче сухий, вбирає надлишки вологи з фаршу.

Для приготування потрібно:

  • фарш (краще суміш свинина та яловичина) – 400-500 гр;
  • картопля – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • панірувальні сухарі, сіль, перець за смаком.

Як готувати

Очищену сиру картоплю та цибулю потрібно натерти на дрібній тертці, видалити надлишки рідини, змішати з м’ясом та додати яйце.

Потім потрібно ретельно вимішати фарш. За словами фахівців, ідеально підготовлений напівфабрикат не залишає слідів на стінах миски.

До речі, іноді не рекомендується додавати куряче яйце. Є думка, що білок робить готові котлети щільнішими, але це справа смаку.

Далі залишиться тільки сформувати котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях і можна смажити або випікати в духовці.

Народні прикмети на 30 січня. День трьох святителів. Як поводитись з хлібом, щоб не нашкодити собі

четвер, 30 січень 2025, 7:05

Православна церква України 30 січня за новим стилем вшановує пам'ять трьох видатних святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, а також священномученика Іполіта та Зінона Києво-Печерського. За старим стилем 30 січня церква згад...

Не робіть так! Автомийник назвав помилки водіїв, які знищують кузов машини

четвер, 30 січень 2025, 5:40

Миття автомобіля важливе не тільки з естетичної точки зору, а й для збереження ресурсу транспортного засобу. За систематичне порушення правил виконання процедури можна жорстко поплатитися, передають Патріоти України. Досвідчений автомийник розповів про...