Господиням на замітку! Що додати до тіста, аби воно швидко не черствіло, та як зробити випічку м'якшою

Господині часто задаються питанням - що додати до дріжджового тіста, аби пиріжки і кекси були пишними і смачними, передають Патріоти України.

Що додати в тісто, щоб воно не черствіло

Для того, аби випічка довше залишалася свіжою і не засихала, до тіста для пирогів, млинців і навіть оладок слід додати трохи манки. Також можна підмішати кілька столових ложок житнього борошна – ефект буде такий самий.

Ще один секрет – щоб тісто довго не черствіло кухарі рекомендують не забувати просівати борошно, таким чином ви збагатите його киснем, який необхідний для правильної "роботи" дріжджів

Що робити, щоб випічка стала м'якшою

  • Щоб хліб та інша випічка стали м'якими просто загорніть вироби у фольгу і нагрійте в духовці при 200 ºС. У тому випадку, якщо випічка трохи підсохла варто загорнути її в паперовий рушник, після – у вологе, а лише потім обернути фольгою. Секрет - всього 15 хвилин в духовці допоможуть розігріти виріб з тіста, а також розм'якшити його.
  • Щоб зробити кекси, бісквіти, пироги більш об'ємними є ще один секрет – до тіста обов'язково додають пшеничний крохмаль, що робить його "зернистим" і більш м'яким, покращує смакові якості і структуру.
  • Щоб випічка залишалася пишною і наступного дня, можна додати до тіста півсклянки мінералки або розвести одну чайну ложку соди в половині склянки води кімнатної температури, а потім "загасити" цю суміш оцтом або лимонною кислотою.
  • Під час приготування тіста для поліпшення його якостей можна додати трохи рослинного масла – це допоможе випічці довше залишатися м'якою.
  • Є ще одна хитрість – дозвольте підійти дріжджового тісту не один, а кілька разів, так воно краще насититися повітрям і не буде після випікання швидко черствіти.
  • Під час замісу тіста на пиріжки обов'язково додайте до нього трохи сметани, це зробить випічку більш м'якшою. А яєць навпаки рекомендують покласти поменше, адже білок надає готовому виробу жорсткість. Після того, як дістали пиріжки з духовки, змастіть їх зверху маргарином про помістіть до поліетиленового пакету, це запобіжить від швидкого висихання.
  • Зберегти свіжість пирога допоможе зберігання його в глиняному посуді, накритому серветкою. Чому так відбувається - глина прекрасно зберігає тепло і не дозволяє випічці швидко черствіти.

Як правильно остуджувати випічку

Після того, як дістали з духовки готові пиріжки, не поспішайте швидко знімати їх з дека – накрийте рушником і дозвольте охолонути протягом 10 хвилин.Увага - духова шафа після завершення роботи має обов'язково остигати тільки з закритими дверцятами.

Чим накрити випічку після духовки

Після того, як пиріжки або кекси дістали з духовки, їх слід накрити чистим рушником і дати повністю охолонути, адже при контакті з киснем випічка швидко втрачає свою свіжість. Вироби, які повністю охололи, потрібно загорнути в плівку, поліетиленовий кульок або фольгу.

У тому випадку, якщо перед вами стоїть завдання довше зберегти свіжість пиріжків, радимо зберігати їх у холодильнику – цей спосіб допоможе продовжити їх термін придатності до тижня.

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

вівторок, 7 травень 2024, 11:14

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України. . Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко....

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині розігрівають апельсин і лимон у мікрохвильовій печі

вівторок, 7 травень 2024, 10:12

Мікрохвильова піч зайняла почесне місце на нашій кухні. Поки спеціалісти ведуть суперечку, корисна чи шкідлива їжа, приготована в НВЧ, ми активно використовуємо всі її можливості, передають Патріоти України. Так деякі кухарі поміщають у мікрохвильовку ...