Господиням на замітку! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу. Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї. Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Все просто! Чим відмити жирні пластмасові контейнери, які погано пахнуть

четвер, 23 січень 2025, 5:40

Пластикові контейнери для їжі є невід'ємною частиною сучасного побуту. Вони зручні для зберігання продуктів і транспортування готових страв. Проте вже після першого використання виникає проблема: залишки їжі, жир і запах міцно вбираються в пластик. Нав...

Не робіть помилок! ТОП-5 продуктів, які не варто вживати при печії

середа, 22 січень 2025, 23:10

Якщо ви відчуваєте пекучий біль у грудях після їжі, це може бути печія, яку можна зупинити зміною раціону та безрецептурними ліками. Якщо симптоми трапляються рідко, не варто хвилюватися, оскільки достатньо уникати продуктів, що можуть спричиняти печію...