Господиням на замітку! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу.

Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї.

Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Джерело: ПростоВей

Обличчя чи фігури? Те, що бачите першим, говорить про вашу натуру

субота, 13 грудень 2025, 10:07

Оптичні ілюзії - це не лише цікаві картинки, які обманюють наш зір. Вони вже давно використовуються в психоаналізі, допомагаючи розкривати приховані риси характеру та бажання людини. Одним із таких методів є тест на особистість, де зображення містить п...

Варто знати! Які електроприлади не треба відключати після кожного використання

субота, 13 грудень 2025, 9:57

У багатьох порадах щодо енергозбереження часто можна почути рекомендацію: "Виймайте вилку з розетки після кожного використання". Це справді стосується дрібних нагрівальних або моторизованих приладів, які можуть становити небезпеку, якщо залишити їх під...