Господиням на замітку: Що додати в деруни, щоб вони не темніли - дієва порада

Найпростіша, смачна і ситна страва з картоплі - деруни. Готувати їх потрібно з жовтих сортів картоплі - ті, які ароматніші і краще розварюються. А для того, щоб деруни не були сірими і забитими, потрібно додавати тільки просіяне борошно, а в основу - цибульний сік, сметану, вони не дадуть картоплі потемніти, передають Патріоти України.

Кулінар Володимир Ярославський поділився в Instagram рецептом смачних дерунів зі сметаною, які не будуть сірими та забитими борошном.

Інгредієнти:

  • картопля – 480 г
  • цибуля – 90 г
  • яйця – 1 шт.
  • сметана – 60 г
  • борошно – 50 г
  • сіль за смаком
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Картоплю натріть на дрібній тертці. Цибулю перебийте в блендері.

2. Перекладіть картоплю в миску, додайте борошно, цибулю, яйце, сметану, сіль і добре перемішайте.

3. Розігрійте олію на сковороді, викладіть картоплю ложкою, обсмажте з двох боків до готовності. Подавайте деруни гарячими, зі сметаною, можна посипати зеленню.

Скільки можна заробити на банківських депозитах у гривні: Банкір дав пояснення

вівторок, 28 жовтень 2025, 9:23

Курс долара в Україні залишається стабільним, що ускладнює можливості заробітку на доларових заощадженнях. Але водночас склалася ситуація, за якої прибутковість гривневих депозитів залишатиметься на найвищому рівні з 2023 року - залежно від терміну вкл...

Все просто! Як швидко очистити сковороду від жиру та нагару

вівторок, 28 жовтень 2025, 8:45

Здебільшого господині користуються сучасними пательнями з антипригарним покриттям, втім час робить свою справу - виникнення подряпин при приготуванні чи неправильне чищення призводить до пошкоджень. А там, де є подряпини, починає накопичуватися забрудн...