Завдяки спеціальному маркуванню на шкаралупі яєць, можна дізнатися до якої групи та категорії вони відносяться, передають Патріоти України.
Як вибрати яйця в магазині за допомогою маркування на шкаралупі
Літери Д та С
Літери Д та С на шкаралупі яєць поділяють їх на дві групи.
Група з літерою Д — дієтичні яйця. Ультрасвіжий продукт, який можна зберігати в холодильнику протягом семи днів. Саме з цієї причини на яйцях додатково проставляють дату знесення.
Група з літерою С — столові яйця. Продукт, який після знесення досяг семи днів. Яйця з маркуванням С можна зберігати в холодильнику протягом трьох місяців. Весь цей строк вони не втрачають корисні та споживні властивості.
Ці значення поділяють яйця на п’ять категорій.
Літера М — дрібні яйця 35−44,9 г
Літера В — відбірні яйця більше 75 г
Цифра 0 — яйця найвищої категорії вагою 65−75,9 г
Цифра 1 — яйця першої категорії 55−64,9 г
Цифра 2 — яйця другої категорії 45−54,9 г
Крім згаданих позначок, на яйцях прийнято вказувати товарний знак та назву виробника, номер партії. На упаковці з продуктом обов’язково мають бути вказані: термін придатності, назва й адреса виробника, вказівка щодо зберігання.
Корисна інформація! В усіх рецептах, де присутні яйця, вказують продукт категорії М. Якщо яйця у вашому холодильнику промарковані 0 або В — сміливо можете використовувати вдвічі менше продукту.
Досвідчені городники рекомендують починати літній сезон підживлення малини не зі складних органічних добрив, а з мінеральних, які містять у своєму складі азот, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Вони швидко засвоюються, тому кущі гарно ро...
Українські дачники і фермери продовжують ділитися з колегами власними ноу-хау, як допомагають їм полегшити «битву за урожай». І разом з фермером-фахівцем з Харківщини, який порадив вирощувати кабачки у шинах, про свій досвід розповіла блогерка, яка вед...