Завдяки спеціальному маркуванню на шкаралупі яєць, можна дізнатися до якої групи та категорії вони відносяться, передають Патріоти України.
Як вибрати яйця в магазині за допомогою маркування на шкаралупі
Літери Д та С
Літери Д та С на шкаралупі яєць поділяють їх на дві групи.
Група з літерою Д — дієтичні яйця. Ультрасвіжий продукт, який можна зберігати в холодильнику протягом семи днів. Саме з цієї причини на яйцях додатково проставляють дату знесення.
Група з літерою С — столові яйця. Продукт, який після знесення досяг семи днів. Яйця з маркуванням С можна зберігати в холодильнику протягом трьох місяців. Весь цей строк вони не втрачають корисні та споживні властивості.
Ці значення поділяють яйця на п’ять категорій.
Літера М — дрібні яйця 35−44,9 г
Літера В — відбірні яйця більше 75 г
Цифра 0 — яйця найвищої категорії вагою 65−75,9 г
Цифра 1 — яйця першої категорії 55−64,9 г
Цифра 2 — яйця другої категорії 45−54,9 г
Крім згаданих позначок, на яйцях прийнято вказувати товарний знак та назву виробника, номер партії. На упаковці з продуктом обов’язково мають бути вказані: термін придатності, назва й адреса виробника, вказівка щодо зберігання.
Корисна інформація! В усіх рецептах, де присутні яйця, вказують продукт категорії М. Якщо яйця у вашому холодильнику промарковані 0 або В — сміливо можете використовувати вдвічі менше продукту.
Ранньовесняні роботи на городі набирають обертів, і особливе місце серед них займає вирощування огірків. Щоб насолоджуватися рясним урожаєм у майбутньому сезоні, садівники повинні пам’ятати про регулярне підживлення цих овочів. Щоб огірки вражали своїм...
Ми звикли думати, що наше здоров’я залежить від харчування, наявності хвороб чи стресів. Та насправді наш організм щодня стикається з підступнішими ворогами — звичками, які здаються нешкідливими на перший погляд. Однак саме вони мають ефект накопичення...