Таке просте питання може стати причиною суперечки в будь-якому кулінарному чаті, але перед тим, як на нього відповісти, потрібно розібратися, яка картопля і яка капуста використовується. Від цього залежить чи розвариться картопля і чи встигне доваритися капуста. Це не кажучи вже про те, що іноді першу страву варять із кислої капусти, передають Патріоти України.
Як картопля, так і капуста можуть бути свіжими, а можуть бути «з витримкою». Нюанс ще й у тому, що іноді варять молоду капусту із старою картоплею. Зворотна ситуація трапляється рідше.
Отже, якщо в наявності стара картопля і молода капуста, то першою починайте готувати картоплю. Так вона встигне зваритись, а капуста не розвариться. Якщо стара капуста, а картопля молода, все робимо навпаки.
Якщо обидва овочі з одного врожаю, варити їх потрібно починати одночасно. У деяких рецептах пропонується спочатку варити до напівготовності картоплю і лише після цього приступати до капусти.
Вважається, що цей рецепт відноситься до класичного приготування червоного борщу. А якщо повернутися до кислої чи квашеної капусти, то першим кладуть картоплю. Все тому, що кислота уповільнює варіння і поки картопля звариться до готовності, капуста може переваритись.
Дуже часто, спостерігаючи за роботою професійних кулінарів, можна відзначити, що вони додають рослинну чи оливкову олію в процесі маринування м’яса чи риби. Ця дія має цілих три причини, передають Патріоти України. Якщо ви маєте замаринувати велику кіл...
Якщо ви вирішили готувати котлети, то домашні, напевно, зрадіють: це смачна і ситна страва. Але часом ми можемо її зіпсувати, зробивши ряд недоліків. Які помилки будуть найбільш суттєвими, передають Патріоти України. Готовий фарш однозначно купувати не...