Господиням на замітку! Що робити з вином, що видихнулося, і де його застосувати

Багато хто з нас стикається з ситуацією, коли вино залишається недопитим після застілля й пізніше стає непридатним для вживання. Що робити з вином, що видихнулося? На перший погляд, воно здається марним продуктом, який потрібно викинути, передають Патріоти України.

Однак насправді є безліч способів перетворити його на корисний інгредієнт або використовувати в побуті. Розгляньмо кілька дивовижних способів, як можна максимально використати вино, що видихнулося, інформує Ukr.Media.

Маринад для м'яса

Одним із найпопулярніших способів використання такого вина є його перетворення на маринад для м'яса. Навіть якщо вино не підходить для вживання як напій, воно може стати відмінним інгредієнтом для приготування вашого кулінарного шедевра.

Так приблизно за 5 хвилин ви зможете приготувати смачний маринад на основі вина. Просто змішайте його з оливковою олією, часником, соєвим соусом та спеціями, залийте їм м'ясо і залиште його в холодильнику на кілька годин або навіть на ніч. Результат вас приємно здивує.

Перетворення на оцет

Якщо у вас є трохи більше часу, ви можете перетворити старе вино на оцет. Це може бути складним процесом, але насправді він досить простий. Налийте вино у скляну або керамічну пляшку, додайте закваску та зберігайте у темному місці за кімнатної температури. За кілька тижнів у вас буде смачний домашній оцет, готовий до використання.

Приготування соусу

Якщо маринади й оцет — це не ваше, ви можете використовувати вино, що видихнулося, для приготування соусів. Просто змішайте його з бульйоном, олією, борошном та спеціями, і ви отримаєте чудовий соус для своїх страв.

Застосування у побуті

Але не тільки в кулінарії можна використовувати вино, що видихнулося. Воно також може стати відмінним дезінфікуючим засобом завдяки своїм антибактеріальним властивостям. Крім того, ви можете використовувати його для видалення жиру з поверхонь або навіть як фарбу для тканини.

Який острів щастя оберете ви? Психологічний тест на самопізнання

понеділок, 20 травень 2024, 14:09

Відкрийте для себе свій рецепт щастя за допомогою нового психологічного тесту. Цей простий, але глибокий тест допоможе вам зрозуміти, що робить вас щасливими, а також визначити, які сфери вашого життя потребують покращення. Деталі. На картинці зображен...

Жінкам на замітку! Додайте ці продукти до свого раціону, щоб отримати волосся вашої мрії

понеділок, 20 травень 2024, 13:42

Сильні та пишні пасма - це мрія кожного, але ми всі знаємо, що досягти її нелегко. Це тому, що стійкий ріст волосся залежить від таких факторів, як вік, генетика та зміни навколишнього середовища. Дещо є поза нашим контролем, але є й те, на що ми можем...