
Емальовані каструлі, миски, бідончики з часом жовтіють, темніють і вже не радують око господині. Але домогтися, щоб посуд знову став білосніжним,можна, причому не докладаючи великих зусиль і коштів, передають Патріоти України.
Треба взяти ¼ склянки соди, 2 ст. л. перекису водню та 1 ч. л. засобу для миття посуду. Суміш має нагадувати пасту. Якщо вийшла густа, додайте води; якщо рідкувата – соди.
Отриману масу розподілити по стінках і дну посуду, який маєте відчистити, і залишити на 1 годину. Залишки бруду протерти вологою губкою – і посуд засяє як новий.
Якщо сліди накипу залишилися, то можна провести додаткову процедуру: набрати повний посуд води та довести до кипіння. Зняти з вогню й додати 2 ст. л. лимонної кислоти й залишити на годину. Після цього емальований посуд буде знову білосніжним!
Після варіння яєць багато хто звик одразу ставити каструлю під холодну воду, вважаючи це найшвидшим способом охолодження. Метод здається простим, але саме він часто псує смак і структуру продукту. Щоб варені яйця залишалися ніжними, еластичними та рівн...
Українцям нагадують про простий продукт, який здатен підтримати здоров’я серця, нормалізувати тиск і забезпечити організм важливими мінералами. Йдеться про томатний сік - один із найкорисніших овочевих напоїв, який фахівці називають ідеальним союзником...