Домашнє варення — улюблене заготовлення українців на зиму. Такі солодощі можуть довго зберігатися, однак у них все ж є терміни придатності. Читайте про те, скільки років можна зберігати варення, в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.
Якщо варення варили з дотриманням усіх рекомендацій, а саму консервацію зберігали правильно, тоді його можна зберігати від 3 до 5 років. Однак термін придатності також залежить від кількох факторів:
Найголовніше, подивитися на якість самого заготовлення. Якщо ви помітили ознаки бродіння або появи цвілі, краще його не їсти.
Також звертайте увагу на такі моменти:
Щоб подовжити термін придатності зацукрованого варення, можна переварити його ще раз із гарячою водою та лимонною кислотою. Орієнтовано пропорції повинні бути такими: на 1 л варення потрібно взяти 1/4 склянки окропу та 2 г лимонної кислоти.
На полицях українських супермаркетів можна знайти чимало видів риби - замороженої, копченої, солоної. Але мало хто знає, що деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яка риба може бути справжньою отрутою...
Холодильник відіграє ключову роль у щоденному побуті, адже саме в ньому зберігаються продукти, термін придатності яких завдяки належним умовам значно подовжується. Щоб прилад залишався ефективним і надійним, він потребує регулярного та дбайливого догля...