Господиням на замітку: ТОП-3 помилки, яких усі припускаються у приготуванні картопляного пюре

Більшість людей припускається трьох основних помилок у приготуванні картопляного пюре. Про це заявив британський шеф, власник зірки Мішлен і ведучий британської версії "МастерШеф. Професіонали" Маркус Ворінг., передають Патріоти України.

За його словами, через ці помилки неможливо приготувати пюре повітряної консистенції, пише видання Birmingham Live.

  • Першу помилку ви робите, коли ріжете картоплю різними шматочками. Маркус Ворінг стверджує, що однакові за розміром шматочки мають дуже важливе значення. Якщо нарізати картоплю нерівномірно, є ризик, що більш дрібні шматочки вийдуть перевареними. А це зробить пюре водянистим і несмачним.
  • Другої помилки ви припускаєтесь, коли варите картоплю на дуже великому вогні. За словами шеф-кухаря, варити потрібно лише на невеликому вогні у підсоленій воді. У тих, хто не дотримується цієї поради, пюре виходить перевареним, що теж негативно позначається на консистенції страви.
  • Третю помилку люди роблять, коли відразу починають подрібнювати картоплю. Маркус каже, що після закінчення варіння необхідно злити воду з каструлі і дати пюре "відпочити" протягом п'яти хвилин. І лише потім починати давити картоплю, додавати в неї вершкове масло, сир і зелень.

Найстаріший лікар у світі розкрив секрети довголіття і здоров’я: Чому раніше люди були стрункішими

субота, 28 червень 2025, 12:30

Говард Такер, 102-річний невролог із США, не лише став рекордсменом Книги рекордів Гіннеса як найстаріший практикуючий лікар, але й продовжує активно подавати заявки на роботу - навіть після закриття лікарні, де він працював, у 2022 році, передають Пат...

Психологічний тест: Яке перо ви оберете - таке ваше життєве кредо

субота, 28 червень 2025, 12:27

Психологічні тести допомагають краще зрозуміти себе. Перед вами - 5 зображень пір'їн. Оберіть одну інтуїтивно, не задумуючись довго. Ваш вибір підкаже, які цінності керують вами у повсякденному житті, передають Патріоти України. Ви — спокійна, гармоній...