Господиням на замітку: ТОП-3 помилки, яких усі припускаються у приготуванні картопляного пюре

Більшість людей припускається трьох основних помилок у приготуванні картопляного пюре. Про це заявив британський шеф, власник зірки Мішлен і ведучий британської версії "МастерШеф. Професіонали" Маркус Ворінг., передають Патріоти України.

За його словами, через ці помилки неможливо приготувати пюре повітряної консистенції, пише видання Birmingham Live.

  • Першу помилку ви робите, коли ріжете картоплю різними шматочками. Маркус Ворінг стверджує, що однакові за розміром шматочки мають дуже важливе значення. Якщо нарізати картоплю нерівномірно, є ризик, що більш дрібні шматочки вийдуть перевареними. А це зробить пюре водянистим і несмачним.
  • Другої помилки ви припускаєтесь, коли варите картоплю на дуже великому вогні. За словами шеф-кухаря, варити потрібно лише на невеликому вогні у підсоленій воді. У тих, хто не дотримується цієї поради, пюре виходить перевареним, що теж негативно позначається на консистенції страви.
  • Третю помилку люди роблять, коли відразу починають подрібнювати картоплю. Маркус каже, що після закінчення варіння необхідно злити воду з каструлі і дати пюре "відпочити" протягом п'яти хвилин. І лише потім починати давити картоплю, додавати в неї вершкове масло, сир і зелень.

А ви це знали? Скільки часу можна зберігати курку в морозильній камері

четвер, 14 серпень 2025, 8:45

Морозильна камера –-чудовий спосіб продовжити термін зберігання продуктів, особливо м’яса. Однак навіть заморожена курка має обмеження щодо свіжості та смаку, передають Патріоти України. Якщо тримати її надто довго, вона може втратити свої харчові якос...

Психологічний тест: Оберіть взуття - і дізнайтеся правду про свій характер

четвер, 14 серпень 2025, 8:14

Наші вподобання багато говорять про нас: про риси характеру, погляд на життя і навіть рівень впевненості. Цей простий тест допоможе дізнатися, наскільки ви приземлена чи амбітна людина. Просто подивіться на картинку та оберіть найпривабливіше для вас в...