Господиням на замітку: ТОП-3 помилки, яких усі припускаються у приготуванні картопляного пюре

Більшість людей припускається трьох основних помилок у приготуванні картопляного пюре. Про це заявив британський шеф, власник зірки Мішлен і ведучий британської версії "МастерШеф. Професіонали" Маркус Ворінг., передають Патріоти України.

За його словами, через ці помилки неможливо приготувати пюре повітряної консистенції, пише видання Birmingham Live.

  • Першу помилку ви робите, коли ріжете картоплю різними шматочками. Маркус Ворінг стверджує, що однакові за розміром шматочки мають дуже важливе значення. Якщо нарізати картоплю нерівномірно, є ризик, що більш дрібні шматочки вийдуть перевареними. А це зробить пюре водянистим і несмачним.
  • Другої помилки ви припускаєтесь, коли варите картоплю на дуже великому вогні. За словами шеф-кухаря, варити потрібно лише на невеликому вогні у підсоленій воді. У тих, хто не дотримується цієї поради, пюре виходить перевареним, що теж негативно позначається на консистенції страви.
  • Третю помилку люди роблять, коли відразу починають подрібнювати картоплю. Маркус каже, що після закінчення варіння необхідно злити воду з каструлі і дати пюре "відпочити" протягом п'яти хвилин. І лише потім починати давити картоплю, додавати в неї вершкове масло, сир і зелень.

Психологічний тест: Оберіть дорогу - і дізнайтеся свої сильні сторони

субота, 4 жовтень 2025, 11:09

Подивіться на чотири різні стежки та оберіть одну. Ваш вибір може розкрити ваші головні сильні сторони, передають Патріоти України. . Лісова стежка Ви сильні та витривалі, маєте дух авантюриста. Любите нові відкриття та пригоди. Природа допомагає в...

Оптична ілюзія, яка розповість правду про вас - відкриті, замкнуті чи творчі?

субота, 4 жовтень 2025, 10:44

Ми підготували для вас короткий психологічний тест на основі оптичної ілюзії. Просто подивіться на зображення в центрі статті - і зверніть увагу, що саме ви побачили першим. Цей тест не ставить жодних діагнозів, а лише допомагає краще зрозуміти власну ...