Господиням на замітку! ТОП-3 правила допоможуть легко вимити вікна без розводів

Якщо ви хоч раз у житті самостійно мили вікна, то знаєте, що насправді це цілий розділ науки про прибирання. Це не просто попшикати засобом на скло і протерти його - потрібно зробити це так, щоби не залишилось розводів, шибка блищала і бруд ще довго не приставав до неї.

Експерти з чистоти стверджують, що досягти цього не так вже й складно – достатньо дотримуватись трьох правил. OBOZ.UA розповідає про ці правила.

Скористайтесь засобом для миття посуду

Як рідина для миття посуду повертає блиск тарілкам і чашкам, так вона може зробити це і з віконним склом. Щоби після її використання не залишалось розводів, використовуйте невелику кількість засобу – піни він має дати зовсім небагато. На літрову пляшку з розпилювачем додайте 5-10 крапель, залежно від того, наскільки концентровану рідину для посуду ви використовуєте. Змішайте мило з водою, розпорошіть суміш на скло, зітріть її гумовим скребком і протріть шибку серветкою з мікрофібри.

Протріть вікна газетою

Газетний папір (а ще краще паперові рушники чи серветки) добре прибирає розводи зі скла. Матеріал добре вбирає вологу і тому ним можна замінити мікрофібру, якщо у вас немає під рукою такої серветки. Головна умова – не дуже сильно тиснути при цьому на вікно, інакше папір може залишити мікроподряпини.

Не мийте вікна в найсвітліший час доби

Найкраще дефекти миття вікон видно, коли сонце падає на скло під гострим кутом. Такі умови природним чином складаються зранку або ввечері, коли світило знаходиться не дуже високо над горизонтом. Окрім того, у розпал дня теплі промені можуть надто швидко висушувати рідину, якої ви миєте вікна – ви не встигнете вчасно її стерти і на склі залишиться присохла мильна піна.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.