Господиням на замітку! ТОП-4 перевірені способи вибрати свіжі яйця, не відходячи від прилавка

Перевірити яйця на свіжість можна безпосередньо в магазині, не відходячи від прилавка. Достатньо знати кілька простих лайфхаків, і тоді ви зможете визначити свіжість яєць, навіть не дивлячись на термін їх зберігання, передають Патріоти України.

Термін придатності курячих яєць при температурі від 0 до +20 градусів у середньому не перевищує 25 діб. Так, яйця не обов'язково повинні зберігатися в холодильнику, і те, що в багатьох супермаркетах вони розкладені на прилавках - це не говорить про те, що продукт псується швидше. Головне, щоб температура у приміщенні не перевищувала норму.

Як вибрати свіжі яйця

  • Перевірте шкаралупу

У свіжого яйця шкаралупа має злегка шорстку структуру. Гладка і навіть блискуча шкаралупа свідчить про те, що яйце залежалося. Якщо шкаралупа в плямах або легко продавлюється, це говорить про те, що яйце зіпсоване.

  • Потрясти або покрутити

Візьміть у руку яйце і потрясіть його. Якщо всередині яйця жовток не ворушиться, то воно свіже. Легке хлюпання - ознака зіпсованого продукту. Також перевірити яйце на свіжість можна, покрутивши його на рівній поверхні. Протухле закрутиться, як дзиґа, свіже неохоче обертатиметься навколо своєї осі.

  • Визначте запах та вагу яйця

Свіжі яйця одного розміру мають схожу відчутну в руці вагу. Яєчна шкаралупа свіжого продукту має пахнути вапном, а не продуктами, з якими яйце лежало поруч тривалий час.

  • Огляньте яйце на яскравому світлі

Піднесіть яйце за можливості до джерела яскравого світла, і переконайтеся, що під його шкаралупою не проглядаються темні плями. Якщо їх немає, продукт можна сміливо купувати. Він свіжий

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...