Господиням на замітку! ТОП-4 перевірені способи вибрати свіжі яйця, не відходячи від прилавка

Перевірити яйця на свіжість можна безпосередньо в магазині, не відходячи від прилавка. Достатньо знати кілька простих лайфхаків, і тоді ви зможете визначити свіжість яєць, навіть не дивлячись на термін їх зберігання, передають Патріоти України.

Термін придатності курячих яєць при температурі від 0 до +20 градусів у середньому не перевищує 25 діб. Так, яйця не обов'язково повинні зберігатися в холодильнику, і те, що в багатьох супермаркетах вони розкладені на прилавках - це не говорить про те, що продукт псується швидше. Головне, щоб температура у приміщенні не перевищувала норму.

Як вибрати свіжі яйця

  • Перевірте шкаралупу

У свіжого яйця шкаралупа має злегка шорстку структуру. Гладка і навіть блискуча шкаралупа свідчить про те, що яйце залежалося. Якщо шкаралупа в плямах або легко продавлюється, це говорить про те, що яйце зіпсоване.

  • Потрясти або покрутити

Візьміть у руку яйце і потрясіть його. Якщо всередині яйця жовток не ворушиться, то воно свіже. Легке хлюпання - ознака зіпсованого продукту. Також перевірити яйце на свіжість можна, покрутивши його на рівній поверхні. Протухле закрутиться, як дзиґа, свіже неохоче обертатиметься навколо своєї осі.

  • Визначте запах та вагу яйця

Свіжі яйця одного розміру мають схожу відчутну в руці вагу. Яєчна шкаралупа свіжого продукту має пахнути вапном, а не продуктами, з якими яйце лежало поруч тривалий час.

  • Огляньте яйце на яскравому світлі

Піднесіть яйце за можливості до джерела яскравого світла, і переконайтеся, що під його шкаралупою не проглядаються темні плями. Якщо їх немає, продукт можна сміливо купувати. Він свіжий

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...