Господиням на замітку! ТОП-4 перевірені способи вибрати свіжі яйця, не відходячи від прилавка

Перевірити яйця на свіжість можна безпосередньо в магазині, не відходячи від прилавка. Достатньо знати кілька простих лайфхаків, і тоді ви зможете визначити свіжість яєць, навіть не дивлячись на термін їх зберігання, передають Патріоти України.

Термін придатності курячих яєць при температурі від 0 до +20 градусів у середньому не перевищує 25 діб. Так, яйця не обов'язково повинні зберігатися в холодильнику, і те, що в багатьох супермаркетах вони розкладені на прилавках - це не говорить про те, що продукт псується швидше. Головне, щоб температура у приміщенні не перевищувала норму.

Як вибрати свіжі яйця

  • Перевірте шкаралупу

У свіжого яйця шкаралупа має злегка шорстку структуру. Гладка і навіть блискуча шкаралупа свідчить про те, що яйце залежалося. Якщо шкаралупа в плямах або легко продавлюється, це говорить про те, що яйце зіпсоване.

  • Потрясти або покрутити

Візьміть у руку яйце і потрясіть його. Якщо всередині яйця жовток не ворушиться, то воно свіже. Легке хлюпання - ознака зіпсованого продукту. Також перевірити яйце на свіжість можна, покрутивши його на рівній поверхні. Протухле закрутиться, як дзиґа, свіже неохоче обертатиметься навколо своєї осі.

  • Визначте запах та вагу яйця

Свіжі яйця одного розміру мають схожу відчутну в руці вагу. Яєчна шкаралупа свіжого продукту має пахнути вапном, а не продуктами, з якими яйце лежало поруч тривалий час.

  • Огляньте яйце на яскравому світлі

Піднесіть яйце за можливості до джерела яскравого світла, і переконайтеся, що під його шкаралупою не проглядаються темні плями. Якщо їх немає, продукт можна сміливо купувати. Він свіжий

Найгірший сніданок для вашого кишечника - продукти, яких краще уникати вранці

вівторок, 23 грудень 2025, 0:28

Сніданок визначає наш настрій, енергію та здоров’я кишечника. Але не всі ранкові страви однаково корисні, передають Патріоти України. Невеликі зміни у ранковому раціоні можуть значно покращити стан кишечника та загальне самопочуття. Не йдеться про повн...

Кардіолог шокував: Що вершкове масло робить із вашим тиском

вівторок, 23 грудень 2025, 0:07

Ви думали, що вершкове масло - безпечна насолода на сніданок чи у випічці? Лікарі б’ють на сполох: надлишок цього продукту може підвищувати кров’яний тиск та шкодити серцю, передають Патріоти України. Що відбувається: насичені жири у маслі зменшують ви...