Господиням на замітку! Цікавий спосіб варіння квасолі: вийде м’якою, але не розвариться в кашу

Сучасні господині віддають перевагу експрес-способам варіння квасолі – в мультиварці або пароварці, передають Патріоти України.

Наші бабусі не переймались тим, щоб квасоля швидко розварювалась, а прагнули готувати бобові так, щоб вони повністю розкрили свій смак.

Спробуйте зварити квасолю за таким бабусиним рецептом.

Подробиці

Можливо, раніше ви і не підозрювали, що квасоля може бути такою м’якою, ніжною і смачною.

Приготування

Замочуємо квасолю на ніч у холодній воді.

Вранці промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю, доводимо до кипіння, зливаємо воду, заливаємо нову і знову доводимо до кипіння.

Потім робимо маленький вогонь та варимо квасолю протягом 15 хвилин.

Знову міняємо воду та варимо на маленькому вогні вже до готовності.

Якщо все зробити за рецептом, квасоля обов’язково звариться дуже ніжною і, що важливо, цілою, а не розвариться в кашу.

Важливий момент: не соліть квасолю під час варіння, інакше вона недостатньо розм’якшиться.

Джерело: ПростоВей

Перевірте себе! Те, що ви побачите першим, найточніше опише вашу особистість

четвер, 18 вересень 2025, 18:47

Пройдіть цей простий і водночас пізнавальний тест! Достатньо лише кількох секунд, щоб відкрити для себе приховані риси, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей тест ґрунтується на ідеї, що те, що ви бачит...

Краще виключити з раціону! ТОП-11 продуктів, які пришвидшують старіння організму

четвер, 18 вересень 2025, 18:44

Здоров’я серця - це основа довгого та активного життя, проте ми часто недооцінюємо його важливість. Харчування відіграє ключову роль у підтримці роботи серцево-судинної системи, адже кожен продукт, який ми обираємо, може або зміцнити, або нашкодити орг...