
Сучасні господині віддають перевагу експрес-способам варіння квасолі – в мультиварці або пароварці, передають Патріоти України.
Наші бабусі не переймались тим, щоб квасоля швидко розварювалась, а прагнули готувати бобові так, щоб вони повністю розкрили свій смак.
Спробуйте зварити квасолю за таким бабусиним рецептом.
Можливо, раніше ви і не підозрювали, що квасоля може бути такою м’якою, ніжною і смачною.
Приготування
Замочуємо квасолю на ніч у холодній воді.
Вранці промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю, доводимо до кипіння, зливаємо воду, заливаємо нову і знову доводимо до кипіння.
Потім робимо маленький вогонь та варимо квасолю протягом 15 хвилин.
Знову міняємо воду та варимо на маленькому вогні вже до готовності.
Якщо все зробити за рецептом, квасоля обов’язково звариться дуже ніжною і, що важливо, цілою, а не розвариться в кашу.
Важливий момент: не соліть квасолю під час варіння, інакше вона недостатньо розм’якшиться.
Холодильник часто сприймається як універсальне місце для зберігання будь-яких продуктів. Насправді частина їжі в холоді псується швидше або втрачає смак і текстуру. Неправильне зберігання також створює зайве навантаження на техніку через вологу та стор...
Багато людей шукають секрет довголіття у складних дієтах, біодобавках та сучасній медицині. Водночас наукові дослідження показують: одна риса характеру може суттєво впливати на тривалість життя - і її можна розвинути навіть у дорослому віці, передають ...