Господиням на замітку! Цікавий спосіб варіння квасолі: вийде м’якою, але не розвариться в кашу

Сучасні господині віддають перевагу експрес-способам варіння квасолі – в мультиварці або пароварці, передають Патріоти України.

Наші бабусі не переймались тим, щоб квасоля швидко розварювалась, а прагнули готувати бобові так, щоб вони повністю розкрили свій смак.

Спробуйте зварити квасолю за таким бабусиним рецептом.

Подробиці

Можливо, раніше ви і не підозрювали, що квасоля може бути такою м’якою, ніжною і смачною.

Приготування

Замочуємо квасолю на ніч у холодній воді.

Вранці промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю, доводимо до кипіння, зливаємо воду, заливаємо нову і знову доводимо до кипіння.

Потім робимо маленький вогонь та варимо квасолю протягом 15 хвилин.

Знову міняємо воду та варимо на маленькому вогні вже до готовності.

Якщо все зробити за рецептом, квасоля обов’язково звариться дуже ніжною і, що важливо, цілою, а не розвариться в кашу.

Важливий момент: не соліть квасолю під час варіння, інакше вона недостатньо розм’якшиться.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чи можна залишати телефон на зарядці на всю ніч

субота, 11 жовтень 2025, 12:45

Більшість із нас має звичку ставити мобільний телефон на зарядку перед сном, очікуючи зранку отримати повністю заряджений пристрій. Це здається зручним і логічним рішенням, однак серед користувачів смартфонів давно точаться суперечки: чи не шкодить так...

Відчуваєте біль без причини? Це може бути депресія, а не серце чи шлунок

субота, 11 жовтень 2025, 10:44

Різі в животі, стрибки тиску та ломота в серці можуть бути наслідком психічних розладів, встановили дослідники з Сеченовського університету, передають Патріоти України. Найчастіше такі симптоми з’являються після перенесеного COVID-19. Вчені наголосили,...