Господиням на замітку. У чому секрет бісквіта для торта: Рецепт і поради, як його не зіпсувати

Чимало господинь під час приготування десертів часто стикаються з труднощами - особливо якщо потрібно зробити ідеальний бісквіт. І якщо ви вже пробували робити різні варіації сметанника або шоколадного торта, але у вас не вийшло коржі, пропонуємо вам простий рецепт бісквіта. theLime ділиться з вами рецептом його приготування і порадами, передають Патріоти України.

Всі ми хоча б раз в житті стикалися з тим, що бісквіт виходить "забитим", "гумовим", осідає при випічці або не пропікається всередині. Також багато недосвідчених господинь не вміють відокремлювати білки від жовтків і збивати їх до правильної консистенції, як у класичному рецепті бісквіта, що доставляє додаткові незручності і займає багато часу. Ми ж пропонуємо вам рецепт повітряного і легкого бісквіта без цієї маніпуляції. Перед приготуванням радимо правильно розрахувати інгредієнти в залежності від вашої форми.

Інгредієнти для квадратної форми (23х23 см) або круглої форми (22-24 см): яйця (6 шт.), цукор (180 г), борошно (180 г або 150 г борошна + 30 г крохмалю), ванільний цукор (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.

Розбиваємо яйця у високу миску, всипаємо до них цукор і ванільний цукор.

Порада: Бажано, щоб яйця були кімнатної температури, для цього їх необхідно дістати з холодильника за 2-3 години до початку приготування.

Беремо міксер і збиваємо яйця з цукром до утворення пишної і густої маси.

Порада: Збивати потрібно, починаючи з найменшої швидкості міксера, потім поступово збільшувати її до максимуму.

Просіваємо через сито борошно.

Порада: Зробити це краще всього 2-3 рази. Так ми не тільки убезпечимо нашу випічку від попадання різного сміття, а й наситимо її киснем, щоб бісквіт вийшов повітряним.

Невеликими порціями вводимо борошно в збиті яйця, акуратно перемішуючи вінчиком або силіконовою лопаткою знизу-вгору.

Форму для випічки змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером.

Викладаємо тісто, розрівнюємо його зверху силіконовою лопаткою.

Порада: Перед тим, як поставити форму в духовку, злегка прокрутіть її навколо своєї осі - таким чином тісто краще розподілиться по формі.

Ставимо випікатися в розігріту до 180-190°C духовку на 30-35 хвилин.

Порада: Якщо у вас форма меншого розміру і ви зменшили кількість яєць у рецепті, випікати потрібно 20-25 хвилин.

Через 35 хвилин перевіряємо готовність за допомогою зубочистки - вона повинна бути сухою.

Готовий бісквіт залишаємо остигати на 10-15 хвилин, а потім можна дістати з форми. Потім бісквіту необхідно настоятися 8-12 годин, після чого його можна розрізати на коржі, просочувати і покривати кремом.

Джерело: Апостроф

Треба всьго 3 хвилини! Рецепт китайського яєчного супу

п’ятниця, 26 лютий 2021, 17:57

Ні, ми не збожеволіли. Приготувати суп за три хвилини цілком реально. Головне, щоб ви мали готовий бульйон. Ми вам уже розповідали, що бульйон - із тих продуктів, які завжди мають бути на будь-якій кухні, передають Патріоти України. . Його можна навари...

Рецепт для справжніх господинь: Курячі тефтелі "Левові голови"

п’ятниця, 26 лютий 2021, 17:28

Скоро весна, а це означає, що всі хочуть позбутися наслідків майонезних салатів, десертів і всього того, що так смакувало зимовими вечорами. І у шеф-кухаря "Ранку з Україною" Григорія Германа є чудова пропозиція страви, яою можна насолоджуватися без шк...