Господиням на замітку. У чому секрет бісквіта для торта: Рецепт і поради, як його не зіпсувати

Чимало господинь під час приготування десертів часто стикаються з труднощами - особливо якщо потрібно зробити ідеальний бісквіт. І якщо ви вже пробували робити різні варіації сметанника або шоколадного торта, але у вас не вийшло коржі, пропонуємо вам простий рецепт бісквіта. theLime ділиться з вами рецептом його приготування і порадами, передають Патріоти України.

Всі ми хоча б раз в житті стикалися з тим, що бісквіт виходить "забитим", "гумовим", осідає при випічці або не пропікається всередині. Також багато недосвідчених господинь не вміють відокремлювати білки від жовтків і збивати їх до правильної консистенції, як у класичному рецепті бісквіта, що доставляє додаткові незручності і займає багато часу. Ми ж пропонуємо вам рецепт повітряного і легкого бісквіта без цієї маніпуляції. Перед приготуванням радимо правильно розрахувати інгредієнти в залежності від вашої форми.

Інгредієнти для квадратної форми (23х23 см) або круглої форми (22-24 см): яйця (6 шт.), цукор (180 г), борошно (180 г або 150 г борошна + 30 г крохмалю), ванільний цукор (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.

Розбиваємо яйця у високу миску, всипаємо до них цукор і ванільний цукор.

Порада: Бажано, щоб яйця були кімнатної температури, для цього їх необхідно дістати з холодильника за 2-3 години до початку приготування.

Беремо міксер і збиваємо яйця з цукром до утворення пишної і густої маси.

Порада: Збивати потрібно, починаючи з найменшої швидкості міксера, потім поступово збільшувати її до максимуму.

Просіваємо через сито борошно.

Порада: Зробити це краще всього 2-3 рази. Так ми не тільки убезпечимо нашу випічку від попадання різного сміття, а й наситимо її киснем, щоб бісквіт вийшов повітряним.

Невеликими порціями вводимо борошно в збиті яйця, акуратно перемішуючи вінчиком або силіконовою лопаткою знизу-вгору.

Форму для випічки змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером.

Викладаємо тісто, розрівнюємо його зверху силіконовою лопаткою.

Порада: Перед тим, як поставити форму в духовку, злегка прокрутіть її навколо своєї осі - таким чином тісто краще розподілиться по формі.

Ставимо випікатися в розігріту до 180-190°C духовку на 30-35 хвилин.

Порада: Якщо у вас форма меншого розміру і ви зменшили кількість яєць у рецепті, випікати потрібно 20-25 хвилин.

Через 35 хвилин перевіряємо готовність за допомогою зубочистки - вона повинна бути сухою.

Готовий бісквіт залишаємо остигати на 10-15 хвилин, а потім можна дістати з форми. Потім бісквіту необхідно настоятися 8-12 годин, після чого його можна розрізати на коржі, просочувати і покривати кремом.

Джерело: Апостроф

А ви це знали? Для чого досвідчені господині солять лимони

вівторок, 23 квітень 2024, 17:09

Солені лимони на перший погляд - це якась дикість, але якщо розібратися, то витрата грошей зовсім не марна. Цікаво, що при цьому в лимонний розсіл додають перець або інші спеції та прянощі, а також ароматні трави, лаванду, наприклад. Так для чого це і ...

Секрет досвідчених господинь! Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою

вівторок, 23 квітень 2024, 16:56

Що робити, щоб паска довго не черствіла, як довше зберегти її свіжою, передають Патріоти України. Розповідаємо, що додавати до пасок під час готування, щоб вони подовше залишались свіжими, ділимося секретами, як їх краще зберігати, щоб вони не зачерств...