Господиням на замітку. У чому секрет бісквіта для торта: Рецепт і поради, як його не зіпсувати

Чимало господинь під час приготування десертів часто стикаються з труднощами - особливо якщо потрібно зробити ідеальний бісквіт. І якщо ви вже пробували робити різні варіації сметанника або шоколадного торта, але у вас не вийшло коржі, пропонуємо вам простий рецепт бісквіта. theLime ділиться з вами рецептом його приготування і порадами, передають Патріоти України.

Всі ми хоча б раз в житті стикалися з тим, що бісквіт виходить "забитим", "гумовим", осідає при випічці або не пропікається всередині. Також багато недосвідчених господинь не вміють відокремлювати білки від жовтків і збивати їх до правильної консистенції, як у класичному рецепті бісквіта, що доставляє додаткові незручності і займає багато часу. Ми ж пропонуємо вам рецепт повітряного і легкого бісквіта без цієї маніпуляції. Перед приготуванням радимо правильно розрахувати інгредієнти в залежності від вашої форми.

Інгредієнти для квадратної форми (23х23 см) або круглої форми (22-24 см): яйця (6 шт.), цукор (180 г), борошно (180 г або 150 г борошна + 30 г крохмалю), ванільний цукор (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.

Розбиваємо яйця у високу миску, всипаємо до них цукор і ванільний цукор.

Порада: Бажано, щоб яйця були кімнатної температури, для цього їх необхідно дістати з холодильника за 2-3 години до початку приготування.

Беремо міксер і збиваємо яйця з цукром до утворення пишної і густої маси.

Порада: Збивати потрібно, починаючи з найменшої швидкості міксера, потім поступово збільшувати її до максимуму.

Просіваємо через сито борошно.

Порада: Зробити це краще всього 2-3 рази. Так ми не тільки убезпечимо нашу випічку від попадання різного сміття, а й наситимо її киснем, щоб бісквіт вийшов повітряним.

Невеликими порціями вводимо борошно в збиті яйця, акуратно перемішуючи вінчиком або силіконовою лопаткою знизу-вгору.

Форму для випічки змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером.

Викладаємо тісто, розрівнюємо його зверху силіконовою лопаткою.

Порада: Перед тим, як поставити форму в духовку, злегка прокрутіть її навколо своєї осі - таким чином тісто краще розподілиться по формі.

Ставимо випікатися в розігріту до 180-190°C духовку на 30-35 хвилин.

Порада: Якщо у вас форма меншого розміру і ви зменшили кількість яєць у рецепті, випікати потрібно 20-25 хвилин.

Через 35 хвилин перевіряємо готовність за допомогою зубочистки - вона повинна бути сухою.

Готовий бісквіт залишаємо остигати на 10-15 хвилин, а потім можна дістати з форми. Потім бісквіту необхідно настоятися 8-12 годин, після чого його можна розрізати на коржі, просочувати і покривати кремом.

Джерело: Апостроф

Дачникам на замітку! Як прискорити ріст розсади

вівторок, 25 лютий 2025, 11:40

Здорова та міцна розсада – запорука хорошого урожаю. Тому кожен городник готовий випробовувати різні лайфхаки із догляду за молодими рослинами. Зокрема, різні варіанти підживлення, передають Патріоти України. Якісне добриво для розсади, яке не обпалит...

Творять дива! Прості хитрощі, які наближають схуднення

вівторок, 25 лютий 2025, 10:56

Різкі дієти й надмірні фізичні навантаження рідко дають довгостроковий результат, а тому краще обмежувати шкідливі продукти по одному. Тож, якщо ви хочете схуднути й утримати вагу, змінюйте звички поступово, щоб вони стали частиною вашого буденного жит...