Господиням на замітку! Жоден помідор у банці не трісне - хитрощі, які вирішать проблему

Смачні та соковиті мариновані помідори - одна з найулюбленіших страв узимку. Безумовно, кожен кулінар має улюблені рецепти приготування такої закуски, передають Патріоти України.

Однак досить часто кулінари стикаються з тим, що томати у банку тріскаються. Як цього уникнути, розповімо разом із "РБК-Україна".

Що робити, щоб помідори не тріскалися

Для цього необхідно:

  • вибирати свіжі плоди;
  • дотримуватися рецептури та пропорції залежно від того, який вид або сорт помідорів заготовляють на зиму;
  • ретельно дотримуватись правил чистоти під час процесу консервування, у тому числі чистоти рук;
  • дотримуватись правил стерилізації і під час, і після закочування банок;
  • проводити витримування банок із готовим продуктом до того, як залишити їх на зимове зберігання.

Як засолити помідори, щоб вони не тріснули

Від тріщин може захистити одна процедура. Перед тим, як відправляти помідор у банку, залийте гарячий маринад і залиште його на деякий час. Заливайте та виливайте розсіл поступово. Бажано, щоб з кожним разом розсіл був гарячіший за попередній.

Щоб помідори не тріскалися, перед консервацією проколіть зубочисткою помідори в місці, де знаходиться плодоніжка. Врахуйте, що прокол має бути глибоким – саме завдяки цьому знизиться напруга плівки томатів.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...