Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою.

Подробиці

Качку потрібно добре вимити, обсушити й порізати на порційні шматки. Посипати з усіх боків сіллю, перцем, коріандром, копченою паприкою. Саме суміш цих спецій найкраще підходить для маринування качки. Якщо час дозволяє, ви можете залишити її в цьому маринаді на кілька годин, але це не обов’язково. Можна відразу обсмажити шматочки на великому вогні до золотистої скоринки.

Качка смакує з яблуками та апельсинами. Тому в казанок або гусятницю викладаєте шарами м’ясо та фрукти (дольками). Якщо вам не до вподоби фрукти, можете їх замінити на цибулю й моркву, нарізаними великими шматками.

Тепер найголовніше – маринад у такій пропорції: 300 мл вина, 1 ст. л. меду, 1 ч. л кориці. Заливаєте ним качку, накриваєте кришкою і відправляєте в духовку га 3 години: 1 годину смажите при температурі 200 градусів, 2 години – при температурі 150 градусів.

Королівська качка чекає на своїх поціновувачів!

А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:53

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використов...

А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:12

передають Патріоти України. Фарш використовується для приготування різних смачних страв, . На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви. Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яс...