Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою.

Подробиці

Качку потрібно добре вимити, обсушити й порізати на порційні шматки. Посипати з усіх боків сіллю, перцем, коріандром, копченою паприкою. Саме суміш цих спецій найкраще підходить для маринування качки. Якщо час дозволяє, ви можете залишити її в цьому маринаді на кілька годин, але це не обов’язково. Можна відразу обсмажити шматочки на великому вогні до золотистої скоринки.

Качка смакує з яблуками та апельсинами. Тому в казанок або гусятницю викладаєте шарами м’ясо та фрукти (дольками). Якщо вам не до вподоби фрукти, можете їх замінити на цибулю й моркву, нарізаними великими шматками.

Тепер найголовніше – маринад у такій пропорції: 300 мл вина, 1 ст. л. меду, 1 ч. л кориці. Заливаєте ним качку, накриваєте кришкою і відправляєте в духовку га 3 години: 1 годину смажите при температурі 200 градусів, 2 години – при температурі 150 градусів.

Королівська качка чекає на своїх поціновувачів!

Це справді працює! Як зберегти полуницю свіжою якнайдовше

неділя, 16 червень 2024, 17:57

Полуниця, якщо зберігати правильно, може лежати в холодильнику протягом тижня. Читайте поради, як вибирати, мити, зберігати полуницю, передають Патріоти України. Ретельно вибирайт полуницю. Купуючи ягоду, ретельно її огляньте, щоб виявити несвіжу. Плям...

Чому банани треба їсти щодня: Лікарі розповіли про користь цих фруктів

неділя, 16 червень 2024, 17:14

Банани - ситні та солодкі фрукти, які слід постійно включати до свого раціону, передають Патріоти України. Справа в тому, що в плодах багато вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на стан організму. При цьому достатньо з’їдати лише один ф...