Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою.

Подробиці

Качку потрібно добре вимити, обсушити й порізати на порційні шматки. Посипати з усіх боків сіллю, перцем, коріандром, копченою паприкою. Саме суміш цих спецій найкраще підходить для маринування качки. Якщо час дозволяє, ви можете залишити її в цьому маринаді на кілька годин, але це не обов’язково. Можна відразу обсмажити шматочки на великому вогні до золотистої скоринки.

Качка смакує з яблуками та апельсинами. Тому в казанок або гусятницю викладаєте шарами м’ясо та фрукти (дольками). Якщо вам не до вподоби фрукти, можете їх замінити на цибулю й моркву, нарізаними великими шматками.

Тепер найголовніше – маринад у такій пропорції: 300 мл вина, 1 ст. л. меду, 1 ч. л кориці. Заливаєте ним качку, накриваєте кришкою і відправляєте в духовку га 3 години: 1 годину смажите при температурі 200 градусів, 2 години – при температурі 150 градусів.

Королівська качка чекає на своїх поціновувачів!

Оберіть один пейзаж: Ваш вибір розкриє, чого вам найбільше бракує в житті

вівторок, 2 грудень 2025, 11:15

Ви коли-небудь ловили себе на думці, що у вашому житті чогось не вистачає, але складно зрозуміти - чого саме? Цей простий психологічний тест допоможе побачити приховані потреби з несподіваного ракурсу, передають Патріоти України. Перед вами п’ять різни...

Чому коти нявкають голосніше на чоловіків - і що це означає

вівторок, 2 грудень 2025, 10:48

Якщо ваш кіт кричить на одного з членів сім’ї більше, ніж на інших, ви не вигадуєте. Нове дослідження показує: коти значно частіше нявкають при зустрічі з чоловіками. І причина смішно проста - чоловіки гірше помічають ледь помітні сигнали котів, тому т...