Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою.

Подробиці

Качку потрібно добре вимити, обсушити й порізати на порційні шматки. Посипати з усіх боків сіллю, перцем, коріандром, копченою паприкою. Саме суміш цих спецій найкраще підходить для маринування качки. Якщо час дозволяє, ви можете залишити її в цьому маринаді на кілька годин, але це не обов’язково. Можна відразу обсмажити шматочки на великому вогні до золотистої скоринки.

Качка смакує з яблуками та апельсинами. Тому в казанок або гусятницю викладаєте шарами м’ясо та фрукти (дольками). Якщо вам не до вподоби фрукти, можете їх замінити на цибулю й моркву, нарізаними великими шматками.

Тепер найголовніше – маринад у такій пропорції: 300 мл вина, 1 ст. л. меду, 1 ч. л кориці. Заливаєте ним качку, накриваєте кришкою і відправляєте в духовку га 3 години: 1 годину смажите при температурі 200 градусів, 2 години – при температурі 150 градусів.

Королівська качка чекає на своїх поціновувачів!

Ви неправильно користуєтесь посудомийною машиною! Експерти розповіли, що туди не можна класти

вівторок, 12 серпень 2025, 23:10

Після ситної вечері немає нічого кращого, ніж завантажити всі брудні прибори у посудомийну машину, передають Патріоти України. Одним натисканням кнопки навіть найзабрудненіший посуд стає чистим та блискучим. Але, як з’ясувалося, більшість людей корис...

Секрети ідеального схуднення: Ось як спалювати жир і зберігати м'язи

вівторок, 12 серпень 2025, 18:44

Схуднення - завдання не з легких. У кожного з нас свій шлях до заповітної мети, але суть завжди одна: дефіцит калорій. Тобто, ми маємо витрачати більше енергії, ніж отримуємо з їжею, передають Патріоти України з посиланням на ВВС. "Тоді організм почина...