Готуючись до новорічного бенкету, господині переважно вибирають із двох концепцій: або багато різноманітних закусок, оригінальних салатів або одна дуже ситна страва. Для другого сценарію ідеально підходить запечений гусак із яблуками, чорносливом та коньяком. Рецепт наводить az.sputnik. Готується гусак не швидко, але результат того вартий, передають Патріоти України.
Гусак із яблуками та чорносливом у коньяку
1. Випотрошену тушку натерти сіллю, перцем та часником. Залишити маринуватися на годину.
- Гусак — одна тушка;
- Чорнослив — 2 склянки;
- Горіхи грецькі (ядра) — 1 склянка;
- Яблука — 2 шт. (великих);
- Коньяк — 100 мл;
- Часник — 6 зубчиків:
- Перець, сіль за смаком.
2. Поки гусак маринується, приготувати начинку. Чорнослив помити, нарізати, залити коньяком.
3. Горіхи подрібнити, додати до чорносливу.
4. Яблука помити, розрізати на четвертинки, видалити серцевину. Додати в суміш коньяку, чорносливу та горіхів.
5. Птицю наповнити начинкою, черевце зашити.
6. Покласти гусака у рукав для запікання. Рукав проколоти для виходу пари.
7. Запікати 30 хвилин при температурі 220 градусів. Потім зменшити вогонь до 180 градусів і запікати ще дві години до готовності.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...