
Готуючись до новорічного бенкету, господині переважно вибирають із двох концепцій: або багато різноманітних закусок, оригінальних салатів або одна дуже ситна страва. Для другого сценарію ідеально підходить запечений гусак із яблуками, чорносливом та коньяком. Рецепт наводить az.sputnik. Готується гусак не швидко, але результат того вартий, передають Патріоти України.
Гусак із яблуками та чорносливом у коньяку
1. Випотрошену тушку натерти сіллю, перцем та часником. Залишити маринуватися на годину.
- Гусак — одна тушка;
- Чорнослив — 2 склянки;
- Горіхи грецькі (ядра) — 1 склянка;
- Яблука — 2 шт. (великих);
- Коньяк — 100 мл;
- Часник — 6 зубчиків:
- Перець, сіль за смаком.
2. Поки гусак маринується, приготувати начинку. Чорнослив помити, нарізати, залити коньяком.
3. Горіхи подрібнити, додати до чорносливу.
4. Яблука помити, розрізати на четвертинки, видалити серцевину. Додати в суміш коньяку, чорносливу та горіхів.
5. Птицю наповнити начинкою, черевце зашити.
6. Покласти гусака у рукав для запікання. Рукав проколоти для виходу пари.
7. Запікати 30 хвилин при температурі 220 градусів. Потім зменшити вогонь до 180 градусів і запікати ще дві години до готовності.
У день Собору архистратига Михаїла помоліться за військових і побудьте з сім'єю. Православне свято 8 листопада за новим календарем (21 листопада за старим) - Собор Архістратига Михаїла, якого в Писанні називають "князем", "вождем воїнства Господнього" ...
Багато господинь стикаються з тим, що після миття скляний посуд має тьмяний вигляд, з білим нальотом або розводами. Навіть полірування не допомагає. Фахівці пояснюють, що причина часто криється не в засобах для миття, а в жорсткій воді, яка містить над...