Гості точно оцінять! Гусак з яблуками, чорносливом та коньяком - покроковий рецепт ситної страви на Новий рік

Готуючись до новорічного бенкету, господині переважно вибирають із двох концепцій: або багато різноманітних закусок, оригінальних салатів або одна дуже ситна страва. Для другого сценарію ідеально підходить запечений гусак із яблуками, чорносливом та коньяком. Рецепт наводить az.sputnik. Готується гусак не швидко, але результат того вартий, передають Патріоти України.

Гусак із яблуками та чорносливом у коньяку

  • Гусак — одна тушка;
  • Чорнослив — 2 склянки;
  • Горіхи грецькі (ядра) — 1 склянка;
  • Яблука — 2 шт. (великих);
  • Коньяк — 100 мл;
  • Часник — 6 зубчиків:
  • Перець, сіль за смаком.
1. Випотрошену тушку натерти сіллю, перцем та часником. Залишити маринуватися на годину.
2. Поки гусак маринується, приготувати начинку. Чорнослив помити, нарізати, залити коньяком.
3. Горіхи подрібнити, додати до чорносливу.
4. Яблука помити, розрізати на четвертинки, видалити серцевину. Додати в суміш коньяку, чорносливу та горіхів.
5. Птицю наповнити начинкою, черевце зашити.
6. Покласти гусака у рукав для запікання. Рукав проколоти для виходу пари.
7. Запікати 30 хвилин при температурі 220 градусів. Потім зменшити вогонь до 180 градусів і запікати ще дві години до готовності.

Без жорстких обмежень: Названо каші, на яких можна швидко схуднути

четвер, 12 грудень 2024, 23:10

Каші хороші тим, що допомагають швидко, всього за 7-10 днів, спалювати жири та очищати організм. Які каші обов’язково треба їсти тим, хто хоче швидко схуднути, розповідає ТСН, передають Патріоти України. Дієтологи називають кілька каш, які допоможуть п...

Є секрет! Як швидко відварити горох без замочування і використання соди

четвер, 12 грудень 2024, 22:10

Страви з гороху не користуються популярністю через те, що цей продукт потрібно довго варити або попередньо замочувати. Однак є спосіб, який дозволить зробити це набагато швидше. Горох вийде смачним і вам не доведеться використовувати соду, передають Па...