Гості точно оцінять! Гусак з яблуками, чорносливом та коньяком - покроковий рецепт ситної страви на Новий рік

Готуючись до новорічного бенкету, господині переважно вибирають із двох концепцій: або багато різноманітних закусок, оригінальних салатів або одна дуже ситна страва. Для другого сценарію ідеально підходить запечений гусак із яблуками, чорносливом та коньяком. Рецепт наводить az.sputnik. Готується гусак не швидко, але результат того вартий, передають Патріоти України.

Гусак із яблуками та чорносливом у коньяку

  • Гусак — одна тушка;
  • Чорнослив — 2 склянки;
  • Горіхи грецькі (ядра) — 1 склянка;
  • Яблука — 2 шт. (великих);
  • Коньяк — 100 мл;
  • Часник — 6 зубчиків:
  • Перець, сіль за смаком.
1. Випотрошену тушку натерти сіллю, перцем та часником. Залишити маринуватися на годину.
2. Поки гусак маринується, приготувати начинку. Чорнослив помити, нарізати, залити коньяком.
3. Горіхи подрібнити, додати до чорносливу.
4. Яблука помити, розрізати на четвертинки, видалити серцевину. Додати в суміш коньяку, чорносливу та горіхів.
5. Птицю наповнити начинкою, черевце зашити.
6. Покласти гусака у рукав для запікання. Рукав проколоти для виходу пари.
7. Запікати 30 хвилин при температурі 220 градусів. Потім зменшити вогонь до 180 градусів і запікати ще дві години до готовності.

Загадка на кмітливість: Кому з людей на картинці варто звернутися до лікаря?

неділя, 28 травень 2023, 10:12

Необов’язково бути лікарем, щоб вміти поставити правильний діагноз. Можна просто бути спостережливою людиною з досвідом в житті або мати природний дар визначати, що людина нездорова, передають Патріоти України. У нашій загадці вам може стати в нагоді ...

В якому місяці у вас було весілля? Ось що це означає

неділя, 28 травень 2023, 9:12

Чи знали ви, що стосунки у вашому сімейному гніздечку безпосередньо залежать від розташування зірок у день вашого весілля? Знайдіть серед дат свою та дізнайтесь про майбутнє, передають Патріоти України. До шлюбу: ваші стосунки розвивалися з високою шви...