Готується дуже просто і швидко, спробуйте! Десерт "Пташине молоко" зі сметани і шоколаду

У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати незвичайний десерт зі сметани і шоколаду. Зовні і за смаком він буде нагадувати "Пташине молоко", передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 500 грамів сметани
  • 15 грамів желатину
  • 120 грамів цукрової пудри
  • 80 грамів чорного шоколаду
  • 30 грамів вершкового масла

Починаємо приготування:

  1. У чашку насипаємо желатин і вливаємо воду по інструкції на упаковці. Перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.
  2. В іншу чашку кладемо сметану і додаємо цукрову пудру, перемішуємо віночком.
  3. Розтоплюємо желатин в мікрохвильовці і додаємо до сметани, перемішуємо.
  4. Готову масу розливаємо по креманкам і ставимо в холодильник на 1-1,5 години.
  5. Чорний шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані, додаємо вершкове масло, перемішуємо виливаємо на застиглу сметану. Знову ставимо в холодильник на 10 хвилин і подаємо до столу.

Десерт готується елементарно просто і з найдоступніших продуктів. Основа виходить щільною, а шоколадний шар — м'яким. Таке поєднання робить десерт особливо смачним і ніжним. Приготуйте його для своїх близьких, повірте, вони будуть в захваті.

Смачного!

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.