У кожної господині в арсеналі є один або кілька рецептів страв національних кухонь світу, які вона готує нечасто. І якщо ви вже робили в цьому році азіатські манти, рекомендуємо звернути вашу увагу на кримськотатарські янтики. theLime вирішив розповісти вам рецепт цих чебуреків з м'ясом,передають Патріоти України.
Особливістю приготування цієї страви є те, що янтик, на відміну від класичних чебуреків, смажать на сухій сковороді, абсолютно без масла і під закритою кришкою.
Інгредієнти для тіста: борошно (2-2,5 склянки), вода (2/3 склянки), олія соняшникова (1 ст. л.), сіль (0,3 ч. л.).
Також знадобиться 100 г розтопленого вершкового масла, щоб змащувати готові чебуреки.
Інгредієнти для м'ясної начинки: яловичина або фарш м'ясний (300 г), цибуля ріпчаста (200 г), зелена цибуля (5 гілочок), кефір (100 мл), сіль, перець, спеції - за смаком.
Спочатку замішуємо тісто: у воду висипаємо сіль і соняшникову олію, потім - просіяне борошно. Можна додати в тісто 1 яйце. Вимішуємо тісто вручну або за допомогою комбайна, потім накриваємо плівкою і даємо йому "відпочити" 30-40 хвилин. Після цього - нарізаємо його шматочками.
Готуємо м'ясний фарш: найбільше підійде яловичина, але можна взяти інше м'ясо. Миємо його під проточною водою, ріжемо, перекручуємо на м'ясорубці. Додаємо у фарш порізану цибулю, зелену цибулю, сіль, спеції, кефір і воду. Вимішуємо фарш руками.
Качалкою розкачуємо тісто - його потрібно зробити дуже тонким. Викладаємо на половинку коржа фарш, закриваємо другою половинкою і защипуємо краї. Їх також можна обрізати фігурним ножем для краси.
Добре розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Викладаємо янтики, смажимо на середньому вогні, накривши кришкою, приблизно 2-3 хвилини. Як тільки з'являться золотисті цятки - перевертаємо на інший бік.
Готові янтики змащуємо вершковим маслом.
Смачного!
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...