Готуємо вдома кримськотатарські янтики: Кращий рецепт ароматних чебуреків з м'ясом

У кожної господині в арсеналі є один або кілька рецептів страв національних кухонь світу, які вона готує нечасто. І якщо ви вже робили в цьому році азіатські манти, рекомендуємо звернути вашу увагу на кримськотатарські янтики. theLime вирішив розповісти вам рецепт цих чебуреків з м'ясом,передають Патріоти України.

Особливістю приготування цієї страви є те, що янтик, на відміну від класичних чебуреків, смажать на сухій сковороді, абсолютно без масла і під закритою кришкою.

Інгредієнти для тіста: борошно (2-2,5 склянки), вода (2/3 склянки), олія соняшникова (1 ст. л.), сіль (0,3 ч. л.).

Також знадобиться 100 г розтопленого вершкового масла, щоб змащувати готові чебуреки.

Інгредієнти для м'ясної начинки: яловичина або фарш м'ясний (300 г), цибуля ріпчаста (200 г), зелена цибуля (5 гілочок), кефір (100 мл), сіль, перець, спеції - за смаком.

Спочатку замішуємо тісто: у воду висипаємо сіль і соняшникову олію, потім - просіяне борошно. Можна додати в тісто 1 яйце. Вимішуємо тісто вручну або за допомогою комбайна, потім накриваємо плівкою і даємо йому "відпочити" 30-40 хвилин. Після цього - нарізаємо його шматочками.

Готуємо м'ясний фарш: найбільше підійде яловичина, але можна взяти інше м'ясо. Миємо його під проточною водою, ріжемо, перекручуємо на м'ясорубці. Додаємо у фарш порізану цибулю, зелену цибулю, сіль, спеції, кефір і воду. Вимішуємо фарш руками.

Качалкою розкачуємо тісто - його потрібно зробити дуже тонким. Викладаємо на половинку коржа фарш, закриваємо другою половинкою і защипуємо краї. Їх також можна обрізати фігурним ножем для краси.

Добре розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Викладаємо янтики, смажимо на середньому вогні, накривши кришкою, приблизно 2-3 хвилини. Як тільки з'являться золотисті цятки - перевертаємо на інший бік.

Готові янтики змащуємо вершковим маслом.

Смачного!

Це така смакота! Як приготувати пікантний омлет із грибами та помідорами

вівторок, 23 квітень 2024, 14:12

Омлет із грибами, помідорами та прянощами може бути ідеальним варіантом для сніданку, обіду чи вечері. Головне його приготувати та пригостити себе і рідних, передають Патріоти України. Для приготуванню потрібно взяти 100 г печериць, нарізати пластинка...

Кросівки Under Armour: комфорт для кожного

вівторок, 23 квітень 2024, 12:22

Велику популярність серед спортсменів та любителів активного способу життя здобули кросівки Under Armour чоловічі завдяки своїм унікальним технологіям і високій якості виконання. Ці кросівки відомі не тільки завдяки стильному дизайну, але й унікальним ...