У кожної господині в арсеналі є один або кілька рецептів страв національних кухонь світу, які вона готує нечасто. І якщо ви вже робили в цьому році азіатські манти, рекомендуємо звернути вашу увагу на кримськотатарські янтики. theLime вирішив розповісти вам рецепт цих чебуреків з м'ясом,передають Патріоти України.
Особливістю приготування цієї страви є те, що янтик, на відміну від класичних чебуреків, смажать на сухій сковороді, абсолютно без масла і під закритою кришкою.
Інгредієнти для тіста: борошно (2-2,5 склянки), вода (2/3 склянки), олія соняшникова (1 ст. л.), сіль (0,3 ч. л.).
Також знадобиться 100 г розтопленого вершкового масла, щоб змащувати готові чебуреки.
Інгредієнти для м'ясної начинки: яловичина або фарш м'ясний (300 г), цибуля ріпчаста (200 г), зелена цибуля (5 гілочок), кефір (100 мл), сіль, перець, спеції - за смаком.
Спочатку замішуємо тісто: у воду висипаємо сіль і соняшникову олію, потім - просіяне борошно. Можна додати в тісто 1 яйце. Вимішуємо тісто вручну або за допомогою комбайна, потім накриваємо плівкою і даємо йому "відпочити" 30-40 хвилин. Після цього - нарізаємо його шматочками.
Готуємо м'ясний фарш: найбільше підійде яловичина, але можна взяти інше м'ясо. Миємо його під проточною водою, ріжемо, перекручуємо на м'ясорубці. Додаємо у фарш порізану цибулю, зелену цибулю, сіль, спеції, кефір і воду. Вимішуємо фарш руками.
Качалкою розкачуємо тісто - його потрібно зробити дуже тонким. Викладаємо на половинку коржа фарш, закриваємо другою половинкою і защипуємо краї. Їх також можна обрізати фігурним ножем для краси.
Добре розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Викладаємо янтики, смажимо на середньому вогні, накривши кришкою, приблизно 2-3 хвилини. Як тільки з'являться золотисті цятки - перевертаємо на інший бік.
Готові янтики змащуємо вершковим маслом.
Смачного!
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...