Кулінар Євген Клопотенко розповів, як приготувати ідеальний бісквіт, який вийде пишним і не "впаде" при випіканні. Ресторатор каже, що такі коржі можуть стати, як основою для різних десертів, так і самостійною стравою для гостей, які раптово нагрянули на чай. Рецептом бісквітних коржів кулінар поділився на своєму сайті, зазначають Патріоти України.
Кулінар каже, що для справжнього бісквіта потрібно всього три інгредієнта: яйця, цукор, борошно. А спекти його можна, як у звичайній духовці, так і в мультиварці. Щоб збалансувати смак при бажанні можна додати трохи ванілі (ванільного цукру) і солі - 1-2 щіпки. Також можна експериментувати, додаючи корицю, мускатний горіх, імбир і цедру лимона.
Яйця повинні бути кімнатної температури. Якщо ідея приготувати бісквіт виникла спонтанно, покладіть яйця в теплу воду. Збивати можна, як окремо, так і разом. Ємність для білків краще брати металеву і обов'язково суху. Якщо буде крапля жиру або води, "стійких піків" не вийде. Добре збиті білки не випадуть, якщо ви перевернете посуд з ними.
Жовтки збиті з цукром повинні посвітлішати і перетворитися в кремову консистенцію. Після того як все збито, білки потрібно акуратно ввести за допомогою силіконової лопатки в жовткову масу з цукром.
Клопотенко каже, що збивати можна просто яйця з цукром, поки маса не збільшиться в тричі. Такий бісквіт теж вийде пишним. Борошно потрібно вводити в суміш дуже акуратно, не поспішаючи, за допомогою силіконової лопатки, ніжно вимішуючи. Не сипте борошно в одне місце, розподіляйте по всій поверхні. І чим менше рухів при перемішуванні, тим краще результат.
Нам знадобляться:
Збийте яйця до щільної і пишної піни за допомогою блендера з насадкою віночком, планетарного або звичайного міксера. Після того, як яйця зіб'ються, додайте 150 г цукру і продовжуйте збивати на середніх оборотах.
Коли маса збільшиться в об'ємі в 3 рази, необхідно ввести 110 г борошна і акуратно перемішати силіконовою лопаткою. Можна використовувати мінімальні обороти міксера.
Випікати бісквіт Клопотенко радить в круглій розбірній формі. Для цієї кількості інгредієнтів потрібна форма діаметром 24-26 см. Якщо у вас форма 28-30 см, то пропорції потрібно збільшити.
Дно форми застеліть вощеним пергаментом і акуратно вилийте тісто, щоб воно рівномірно розподілилося. Також пергамент можна змастити вершковим маслом.
Бісквіт можна готувати в мультиварці. Для цього необхідно чашу змастити вершковим маслом, акуратно викласти суміш з яєць, цукру і борошна. Поставити режим "Випічка" і готувати 40 хвилин.
Після того, як мультиварка вимкнеться, не поспішайте діставати бісквіт, залиште його на 15 хвилин, не відкриваючи кришку, по закінченню цього часу відкрийте і нехай бісквіт повністю охолоне, а тільки потім дістаньте його з чаші мультиварки.
Бісквіт можна випікати в духовці, яку необхідно розігріти до 180 градусів на режимі верхнього і нижнього нагріву і встановити форму на середній рівень. Для випічки коржа знадобиться 30-35 хвилин. Відкривати духовку при випіканні бісквіта не можна, тому що він може впасти.
Коли бісквіт буде готовий, дістаньте його з духовки і дайте повністю охолонути у формі. Потім розберіть форму і дістаньте бісквіт.
Популярність чайного гриба зростає, адже сьогодні чимало людей шукають здорові альтернативи газованим напоям. Хоча комбуча існує вже понад 2000 років, цей напій став справжнім трендом останнім часом, завдяки чому знайти його можна майже у кожному супер...
Усім нам відоме розчарування, коли ми намагаємося видалити залишки наклейок з банок, які ми хочемо використати повторно, або зі свічки, яку ми щойно купили. Майже неможливо зробити це чисто і без липких слідів. Але існує метод, за допомогою якого можна...